Wild

Uit dit dossier
‘Mensen kiezen vaker  bewust voor wild’

‘Mensen kiezen vaker bewust voor wild’

Als het buiten guur en koud wordt, start het traditionele wildseizoen. Toch is ook de rest van het jaar veel wild beschikbaar. Thomas van Meel pleit voor meer soorten wild in de slagerstoonbank. “Als slager kun je je goed onderscheiden met wild.”

Jagersvereniging maakt documentaire ‘Dilemma’s in de Nederlandse natuur’

Jagersvereniging maakt documentaire ‘Dilemma’s in de Nederlandse natuur’

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging heeft de documentaire ‘Dilemma’s in de Nederlandse natuur’ gemaakt. Hiermee willen ze mensen informeren over de jacht. Want uit opinieonderzoeken van de vereniging blijkt: “hoe meer mensen weten over een jacht en beheer, hoe positiever ze hier tegenover staan.”

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Gastropedia en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseren in samenwerking met de WBQA het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. De eerste editie van deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Patémakers met een visie

Patémakers met een visie

Varkens die een fantastisch leven hebben gehad, een ambachtelijk productieproces en clean label en unieke producten. Dat is in een notendop de filosofie achter 1906 – makers van charcuterie. Paté heeft een hoofdrol in het assortiment, alle andere producten zijn daarvan afgeleid. “Paté biedt veel ruimte voor vierkantsverwaarding.”

Slager en jager delen een passie voor wild

Slager en jager delen een passie voor wild

Slager Gert-Jan van der Horst heeft van zijn wildaanbod aan apart concept gemaakt. Zijn ‘Veluws Wild’ vindt zijn weg naar klanten verspreid over het hele land. Jachtopzichter Tijs Grosheide is een van zijn vaste leveranciers. “Jagen is méér dan een dier afschieten.”

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 6 | september 2022
Vleesmagazine Editie 6 | september 2022

Het thema van Vleesmagazine 6 is feestdagen. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Slavakto 2022

4 oktober 2022 - 5 oktober 2022

Lees meer

Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

15 oktober 2022

Lees meer

VAV-groep Jubileumbeurs

16 oktober 2022 - 17 oktober 2022

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea