Vaktechniek

Uit dit dossier
Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari een seminar; Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman? Actuele vragen die tijdens...

Genomineerden Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2019 bekend

Genomineerden Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2019 bekend

De genomineerden van Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2019 zijn bekend. De winnaars mogen een jaar lang de titels ‘Beste Worstmakerij’ of ‘Beste Traiteur’ dragen. Wie dat is, wordt bekendgemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst van de Gildeslagers op 21 januari 2019.Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van het Worstmakersgilde verschillende...

Kiers: ‘Vlees in de pan moet het naar zijn zin hebben als in een bubbelbad’

Kiers: ‘Vlees in de pan moet het naar zijn zin hebben als in een bubbelbad’

Wie met de feestdagen een buitengewoon stoofgerecht wil bereiden, kan het beste voor rundvlees van de voorvoet kiezen. Dat tipte demoslager Gertjan Kiers op maandag 3 december tijdens een inspirerende presentatie met stoofvlees. 'Het draait bij stoofvlees om vet, karakter en bindweefsel', zei Kiers tegen een gevarieerde groep culinaire journalisten,...

10 jaar terug en vooruit

10 jaar terug en vooruit

Mijn loopbaan in de slagerij is nog geen 10 jaar oud. In 2008 had ik nog geen enkel benul van wat het werk in de slagerij nou eigenlijk inhield. Ik had toen ook zeker niet verwacht dat ik hier 10 jaar later aan het werk zou zijn.Mijn eerste stage liep ik in een banketbakkerij. Een beetje per ongeluk eigenlijk ben ik de slagerij van datzelfde bedrijf...

Slagers aan basis van nieuwe Ondernemers Academie Food

Slagers aan basis van nieuwe Ondernemers Academie Food

Ondernemers Academie Food is maandag 26 november officieel van start gegaan. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat opende de nieuwe opleiding in Houten. Het initiatief komt van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakopleiding SVO.De gloednieuwe opleiding, die op 3 oktober de deuren opende voor 11 deelnemers, schoolt...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea