Vaktechniek

Uit dit dossier
Gerhard Kwak brengt boek Slachtvisite uit

Gerhard Kwak brengt boek Slachtvisite uit

Gerhard Kwak heeft een boek geschreven over de huisslachting die tot omstreeks 1960 op de boerderijen nog plaatsvond. Het boek heet ‘Slachtvisite’. Kwak schrijft het boek vanwege de steeds verder verdwijnende kennis over het slachten. Ook ouderwetse streekproducten worden beschreven in het boek.‘Het was een prachtige reis, het schrijven over de drukke...

Slagerij Donker: ‘Traditie met een hedendaags tintje’

Slagerij Donker: ‘Traditie met een hedendaags tintje’

Slagerij Donker in Krommenie is een begrip in binnen- én buitenland. De ambachtelijk gemaakte producten vinden gretig aftrek bij mensen uit de Zaanstreek, Alkmaar en Amsterdam, maar ook uit Spanje, Frankrijk en de Antillen is er veel belangstelling voor de paarden-, grill-, lever- en metworst. ‘We bieden traditionele producten met een hedendaags tintje’,...

‘Bij ons draait echt alles om vlees’

‘Bij ons draait echt alles om vlees’

De grote droom van Necati Izmirli is uitgekomen. Heel graag wilde hij zijn liefde voor het slagersvak combineren met een restaurant. Dat is gelukt. In Oost-Souburg opende hij, samen met zijn vrouw Özlem, La Viande: een slagerij met barbecuerestaurant. ‘Bij ons draait echt alles om vlees’, vertelt Özlem lachend. ‘Vooral dry aged is erg populair.’Necati...

Finalisten Spareribs Trophy 2019 bekend

Finalisten Spareribs Trophy 2019 bekend

De tien finalisten van de Spareribs Trophy zijn bekend. Zij horen op 24 juni tijdens het KNS Inspiratiecongres wie de winnaar is van 2019.De finalisten van de Spareribs Trophy 2019 in willekeurige volgorde: Keurslagerij De Adelaar, Apeldoorn Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik, Leiden Keurslager Horst, Epe Slagerij Aldershof, Oosterwolde Keurslager...

Nederland wint allerlaatste Young Butchers’s Competition

Nederland wint allerlaatste Young Butchers’s Competition

Het Nederlandse team, bestaande uit Josja Haagsma en Tessa Moerland, heeft de International Young Butchers’ Competition (IYBC) gewonnen. Tijdens de spannende prijsuitreiking op 5 mei in Frankfurt bleek niet alleen dat Nederland goud won maar ook dat de Friese Josja Haagsma eerste in het persoonlijk klassement werd met zes bekers. De Westlandse Tessa...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea