Opleiding
Uit dit dossier
‘Blijf vernieuwen, dat houdt het interessant’
Robin Tuijp, oud-student van SVO-vakopleiding food, is pas 26 jaar. Toch heeft hij er al een lange carrière in het slagersvak op zitten. Hij begon als veertienjarige met een snuffelstage in de slagerij en twee jaar geleden opende hij zijn eigen zaak in Enkhuizen. Hij verbouwde de winkel compleet en vaart nu helemaal zijn eigen koers.
Workshop hybride producten
Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy
SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.
‘Vakwedstrijden laten zien hoe goed je product écht is’
Zijn vader adviseerde hem om geen slager te worden, maar een leuke kantoorbaan te zoeken. Yannick Bossers (23) volgde die raad op en werd calculator in de bouw, maar zijn liefde voor werken met eten bleek uiteindelijk toch te sterk. Vorig jaar werd hij mede-eigenaar van Maros Made en rondde hij de opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO-vakopleiding...
De slagersopleiding anno 2022: vleesvervangers, virtual reality en fotografie
Binnen de slagersbranche is al enkele jaren sprake van een tekort aan goed geschoold personeel. Maar er is goed nieuws: SVO foodopleidingen ziet de laatste twee jaar meer interesse voor de slagersopleidingen. Onderwijsmanager Rinus de Rijder vertelt over de ontwikkelingen binnen de opleidingen van SVO, waarin ook vleesvervangers vaker aan bod komen.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 8 | december 2022

Het thema van Vleesmagazine 8 is digitaliseren en automatiseren. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder