Het recept
Uit dit dossier
Ragout van ossenstaart en paddenstoelen
Vooral uit de Franse charcuteriekeuken komt de stoverij van collageenrijke vleesdelen van alle slachtdieren, gevogelte en wild. Hierbij wordt dierlijk vet of boter toegevoegd om smaak en smeuïgheid te krijgen. Een lang garingsproces is nodig voor het collageenrijke vlees om zoveel mogelijk smaak en geur vrij te krijgen en te vermalsen.De basis van alle...
Recept voor Abrahamburger, een echt succesnummer
Winkelchef Lowie Lievestro vierde vorig jaar in oktober zijn 50e verjaardag. Via de digitale instore-krant werden klanten aangemoedigd de jarige Abraham te feliciteren. ‘Dat leidt meteen tot leuke klantengesprekken en daarom kan ik dit iedere slager aanraden’, zegt eigenaar Hans de Goeij.Om het nog iets feestelijker te maken, bedacht Lowie zelf een...
Hartige patisserie: ovengebakken balkenbrij met appel
Eén van de meest traditionele streekproducten in Midden-, Oost- en Zuid-Nederland is balkenbrij. Boekweitmeel, bouillon, spek en kopvlees zijn de basisingrediënten.In sommige streken wordt bloed en of lever toegevoegd. Dit van origine ‘slachtproduct’ werd en wordt nog steeds met gebakken appel gegeten. En juist de combinatie van hartig en zoet maken...
Op speciaal verzoek; gerookte dry-brisket van Ter Weele
Het is al een tijdje de ‘hit’ bij de fans van barbecueën: de brisket. In de horeca komt dit borststuk veelvuldig op de restauranttafel als trendy gerecht. Op verzoek van een particuliere klant maakte Herman ter Weele een gerookte variant. Herman ter Weele Herman ter Weele is eigenaar van slagerij Ter Weele, met winkels in Oene en Emst. Hij staat vooral...
Hartige patisserie; bakbloedworst met banaan
Bakbloedworst is vooral in het noord tot zuidoostelijke deel van Nederland nog een specialiteit waar menig slager zich mee kan onderscheiden. Het product wordt meestal gebakken met appel, maar ook gewelde rozijnen en stroop vormen heerlijke combinaties met bakbloedworst. Een smaakvolle variatie is een meegebakken plakje banaan.Basisingrediënten plakjes...
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!
Lees meer