Het recept

Uit dit dossier
Gegrilde rollades

Gegrilde rollades

Foto's: Koos Groenewold De verkoop van vleeswaren gaat moeizaam bij veel slagers. De slager die zijn vleeswaren en worst nog allemaal zelf maakt doet het over het algemeen een stuk beter. Ter inspiratie maakt Jan Nederhoed drie soorten varkensrollade.  Warm ook lekker tijdens de feestdagen! Rosbief, rollade, fricandeau en de diverse variaties...

Kolbasz

Kolbasz

Foto: Herbert Wiggerman Grondstoffen 8 kilogram mager varkensschoudervlees (I)2 kilogram taai nekspek (IV) Hulpstoffen per kilogram grondstof0 26 gram nitrietpekelzout0,25 gram startercultuur2 gram witte pepers1 gram fosfaat1 gram piment1 gram gemalen komijn2 gram cayennepeper 1 gram knoflookpoeder1 gram gemalen lavaswortel10 gram paprikapoeder (zoet)...

Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Bavette is een populair stuk vlees voor op de barbecue en dat is niet voor niets. Het is heerlijk mals en sappig. Het is de dikke rand vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel vanglap, flank steak of vinkelap genoemd.

Katenspek

Katenspek

Katenspek is volgens overlevering ontstaan in de deelstaat Schleswig­-Holstein in Noord-Duitsland. Met name op kleine eenvoudige boerderijtjes, ook wel ‘katen’ genoemd, ontstond het katenspek.

Epos zomerrecepten

Epos zomerrecepten

Epos inspireert de slager met allerlei recepten, zoals deze zomerrecepten voor Duitse Kartoffel Rauwkostsalade en Provence burger.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 6 | september 2022
Vleesmagazine Editie 6 | september 2022

Het thema van Vleesmagazine 6 is feestdagen. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Slavakto 2022

4 oktober 2022 - 5 oktober 2022

Lees meer

Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

15 oktober 2022

Lees meer

VAV-groep Jubileumbeurs

16 oktober 2022 - 17 oktober 2022

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea