De slagerij
Uit dit dossier
Het barbecue-evangelie
Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden...
‘Blijf vernieuwen, dat houdt het interessant’
Robin Tuijp, oud-student van SVO-vakopleiding food, is pas 26 jaar. Toch heeft hij er al een lange carrière in het slagersvak op zitten. Hij begon als veertienjarige met een snuffelstage in de slagerij en twee jaar geleden opende hij zijn eigen zaak in Enkhuizen. Hij verbouwde de winkel compleet en vaart nu helemaal zijn eigen koers.
Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops
Als er iemand werk maakt van barbecueworkshops is het Keurslager Vooys uit Katwijk aan Zee wel. Eigenaar Jan Hoek neemt een keer per jaar klanten letterlijk mee ‘de boer op’, uiteraard met barbecue. Ook houdt hij workshops in zijn eigen slagerij en op een strandpaviljoen in de gemeente.
De favoriete slager van schrijver Jacques Hermus
Als culinair schrijver Jacques Hermus binnenstapt bij meesterslager Johan van Uden van Chateaubriand, is het meteen duidelijk: over hun gezamenlijke liefdes, vlees en goed eten, raken ze nooit uitgepraat. “Johan is altijd met zijn vak bezig. Zelfs midden in de nacht krijg ik soms mails van hem.”
Bij Slagerij Keulen brandt de kamado ieder weekend
Hij stuurde een vleeswarenfabriek aan waar honderd ton per week werd geproduceerd. Maar drie jaar geleden ging Ben Keulen terug naar de familieslagerij, waar alles draait om de klant en om verse productie. Even wennen, maar achter de barbecue voor de winkel is hij helemaal in zijn element.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 8 | december 2022

Het thema van Vleesmagazine 8 is digitaliseren en automatiseren. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder