De slagerij

Uit dit dossier
'Het is hier iedere maand november slachtmaand'

'Het is hier iedere maand november slachtmaand'

November staat van oudsher bekend als ‘de slachtmaand’. Het in de zomer vetgemeste dier werd dan door een slachter bij de boer geslacht om een vleesvoorraad aan te leggen voor de winter.

Omzetgroei voor meerderheid slagers in tweede kwartaal 2022

Omzetgroei voor meerderheid slagers in tweede kwartaal 2022

De eerste helft van het jaar is voor de ruim 2100 slagers (incl. een beperkt aantal poeliers) die Nederland begin dit jaar telde grillig verlopen. In het eerste kwartaal werd bij een meerderheid van de slagers omzetverlies geleden, terwijl in het tweede kwartaal de meerderheid juist omzetgroei liet zien.

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

Edwin van Leeuwen is het type slager dat zich niet gek laat maken door trends. In zijn vitrine vind je geen vlees met keurmerken of talloze maaltijden, maar wel huisgemaakte worst en patés, grote stukken vlees van eigen koeien en hert uit de nabijgelegen duinen.

Efficiënte feestdagen

Efficiënte feestdagen

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Slager Josja Haagsma en meesterverkoper Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over de feestdagen.

Tips van topkoks voor runderstoof

Tips van topkoks voor runderstoof

In de Kookfabriek in Amsterdam vond op 11 oktober de Stoofathon van Bord Bia, Irish Food Board, plaats. Hiervoor ontwikkelden vijf topchefs van de Chefs’ Irish Beef Club niet alleen nieuwe wereldse stoofgerechten met grasgevoerd Iers rundvlees. Ook gaven ze tips voor de bereiding van runderstoof.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 8 | december 2022
Vleesmagazine Editie 8 | december 2022

Het thema van Vleesmagazine 8 is digitaliseren en automatiseren. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

1 februari 2023

Lees meer

Meat Attraction Madrid

6 maart 2023 - 8 maart 2023

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Social Logo Instagram Alea