Blogs

Ondernemen

Deze editie van Vleesmagazine staat in het teken van ondernemen. I love it! Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen!Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met tegenzin...

Onderscheidend

Onderscheidend

De kunst van het ondernemerschap is om je bewust te onderscheiden. Het doet er echt toe om anders te zijn. Het maakt niet uit op welk vlak, als je maar bijzonder bent. Het loont de moeite om op te vallen. Om iets bijzonders te doen.Herman ter Weele uit Oene bijvoorbeeld liet een professionele ontwerpstudio een nieuwe huisstijl ontwikkelen, inclusief...

Ondernemen: elke dag is uitdagend

De mei-editie van Vleesmagazine 2019 staat in het teken van ondernemen. I love it!Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen! Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met...

De perfecte cuisson bereiden

De perfecte cuisson bereiden

Dat is tegenwoordig barbecueën. Geen dunne lapjes grillen met grote groepen mensen ter gelegenheid van een feestje. Nee, de huidige barbecueër houdt van stoer vlees, liefst zo groot mogelijk.Dit betekent dat je als ambachtsman ook moet kunnen barbecueën. Dan heb ik het niet over die lapjes grillen. Als slager moeten we alles weten over temperatuurbeheersing...

Flexibel meebewegen

Flexibel meebewegen

Het Klimaatakkoord houdt de gemoederen in Nederland behoorlijk bezig. Zo’n 600 maatregelen moeten het land groener maken en als het aan de opstellers van het akkoord ligt, betekent dat ook minder vleesconsumptie.Niet vaker dan twee keer per week vlees op het bord, dat is het uitgangspunt. Want door minder vlees te eten, wordt de uitstoot van CO2 flink...

Een goed verhaal

Een goed verhaal

We horen de laatste tijd af en toe een vreemd geluid in onze winkel. Ja, ook in onze dorpsslagerijen horen we steeds meer ‘Ik eet wat minder vlees’, ‘We zijn wat minder vlees gaan eten’...Waarom? Daarover hoeven wij ons hoofd niet te breken. De flexitariër heeft dat zelf al wel gedaan. Een kijkje op de sites van flexitariërs biedt ons wel inzicht in...

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Soms vraag ik mij af hoelang vlees in de toekomst geaccepteerd blijft als onderdeel van ons dagelijks voedingspatroon. Wanneer je in de media de berichtgeving volgt over milieu, gezondheid, voedselvoorziening of dierenwelzijn, wordt vrijwel altijd - al is het maar terloops - melding gemaakt van het belang van minder vleesconsumptie.Regelmatig lezen...

Onderscheidend

Onderscheidend

Verandering van spijs doet eten. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat kritisch naar je assortiment en de presentatie ervan te kijken. En er zelf ook van te blijven proeven. Door bewust naar je vitrine te kijken en ook keuzes in het assortiment te durven maken, is de weg naar innovatie en ontwikkeling vrij. Bedenk daarbij wel dat meer niet...

Nieuwigheid

Nieuwigheid

Innovatie, ook in de slagerijbranche komt dit woord steeds vaker onder onze aandacht. Maar wat houdt het woord innovatie eigenlijk in? Als ik de Dikke Van Dale erop nasla, vind ik de volgende betekenis: ‘invoeren van een nieuwigheid’. Dát klinkt gemakkelijk, gewoon iets nieuws invoeren. Nou, hier issie dan: een nieuwe columnist.Ik ben Wouter van de...

Nieuwe kansen!

Ik hoop dat iedereen een goede decembermaand achter de rug heeft, dat alle administratie van 2018 is weggewerkt en dat iedereen in goede gezondheid de plannen voor 2019 klaar heeft. Tijd voor goede voornemens, of zijn deze al in de kast gezet? Wij slagers zijn vaak deel van die goede voornemens, ze draaien immers vaak om eten. Afvallen, gezonder eten, bewuster leven, meer genieten en minder vlees eten...WAT?! Het wordt nog heftiger, tijdens een etentje had ik een gesprek over goede voornemens en een jongedame zegt tegen mij: ‘Ik eet minder vlees en ik eet alleen nog vegan.’ Ik probeer me in te...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 6 | september 2021
Vleesmagazine Editie 6 | september 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is interieur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Intrafood

27 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based, English spoken

2 november 2021

Lees meer

Cursus allergenen management

9 november 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Video