Blogs
Wild van barbecuen

Wild van barbecuen

Slagers hebben de afgelopen maanden niets te klagen gehad wat betreft het barbecueweer. Vele weken achter elkaar was het droog, en niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks, waardoor de barbecue nog vaker uit de schuur werd gehaald. Bij sommigen bleef hij zelfs de hele zomer buiten staan. Ook als ik nu naar de voorspellingen kijk, zit er nog...

Mijmertijd

Mijmertijd

Tijdens onze vakantie in Spanje proberen we naast bijkomen en uitrusten van weer een veelbewogen jaar, de tijd te nemen voor bezinning en inspiratie. In de meest uiteenlopende bedrijven zijn er dingen die ons opvallen. Een schat van een meisje achter een counter, tegenover haar collega, die onze tafel bedient en duidelijk haar dag niet heeft.We wandelen...

Het roer moet om

Het roer moet om

Dierenactivisten hakken in op Franse slagers. Met verbijstering lees ik een artikel in het Algemeen Dagblad.Franse slagers zijn bang. Bang voor de geweldadige acties van veganisten, schrijft de krant. En die angst is niet onterecht. Sinds mei vorig jaar zijn er al een honderdtal acties geweest, met name gericht tegen slagerijen. Winkels worden beklad,...

Digitale inspiratie

Digitale inspiratie

Met de vakantie voor de deur wordt het ook weer tijd om in andere landen bij vakbroeders te gaan kijken om nieuwe inspiratie op te doen voor de komende seizoenen.In het buitenland zijn natuurlijk veel verschillende soorten slagerijen te vinden, die elk op hun eigen manier voor hun klanten ontzettend leuke producten verkopen. Veel daarvan zijn niet bruikbaar...

Barbecue je stress weg

Barbecue je stress weg

Grote kans dat je weet dat ik een fervent barbecuer ben, als je het tenminste interessant genoeg vindt om mij een beetje te volgen. Noem het een uit de hand gelopen hobby, wat intussen een behoorlijke passie is geworden.Vlees in combinatie met gloeiend houtskool geven mij gewoon een gevoel van pure ontspanning, het ultieme anti-stressmiddel. Daar kan...

Trends

Je hoort het zo vaak: ‘Trends, je moet er op inspelen’, ‘Trends, dit zijn kansen’, het klinkt zo makkelijk, maar hoe vind je die trends? We zijn allemaal druk aan het werk in onze mooie winkels met de beste producten. Ik hoor u denken: ‘We moeten al zoveel, dus als we om 18.00 uur na een lange dag de winkel dicht doen, moeten we ook nog eens achter trends aan...’Online en op social media kun je tegenwoordig al veel trends vinden. Dit is een makkelijke manier om jezelf op de hoogte te stellen van wat er speelt, zoals op foodgebied, maar ook van ontwikkelingen in het nationale en internationale slagersvak....

Slagersvak is supersexy

Slagersvak is supersexy

Het slagersvak bloedt dood. Het is de kop van een artikel in de Telegraaf, daags voordat de Dag van de Slager wordt gehouden en ook de landelijke media even de slager in het vizier hebben. Een dramatische kop, maar helaas niet ver bezijden de waarheid. De afgelopen tien jaar zijn zo’n 400 slagerijen gesloten en nog eens 500 (!) slagerijen moeten het...

Rijpen in een oude schuur

Rijpen in een oude schuur

Samen met een grote groep enthousiaste slagers zijn we een paar dagen op culinaire trip naar het Italiaanse Parma geweest. SVO-docent Ronnie Poeste had deze bijzondere en mooie reis georganiseerd. Met een aantal bevriende slagers, afkomstig uit het hele land, schreef ik mij ook in voor deze studiereis.In Parma hebben we heel veel mooie plekken bezocht,...

Onderscheidend vermogen

Onderscheidend vermogen

In relatief korte tijd zijn mobiele telefoon, internet(verkoop), internet of things, automatisering van producten en dienstverlening onderdeel van onze maatschappij geworden.Bedrijven, producten en dienstverlening die tot voor kort vanzelfsprekend of onmisbaar leken, staan als gevolg daarvan onder druk of ter discussie. Zoeken naar nieuwe bestaansvormen...

Het mes erin

Het mes erin

De vaktechnische kennis van het slachten en uitbenen verdwijnt steeds verder naar de achtergrond. Veel slagers kopen een karkas, delen van een karkas of uitgebeende delen bij een slachterij of via een vleesgrossier.Slagersopleidingen besteden niet veel aandacht meer aan het slachten en uitbenen. Een aantal ondernemers is dat een doorn in het oog. Jonge...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea