Blogs
Onderscheidend

Onderscheidend

Verandering van spijs doet eten. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat kritisch naar je assortiment en de presentatie ervan te kijken. En er zelf ook van te blijven proeven. Door bewust naar je vitrine te kijken en ook keuzes in het assortiment te durven maken, is de weg naar innovatie en ontwikkeling vrij. Bedenk daarbij wel dat meer niet...

Nieuwigheid

Nieuwigheid

Innovatie, ook in de slagerijbranche komt dit woord steeds vaker onder onze aandacht. Maar wat houdt het woord innovatie eigenlijk in? Als ik de Dikke Van Dale erop nasla, vind ik de volgende betekenis: ‘invoeren van een nieuwigheid’. Dát klinkt gemakkelijk, gewoon iets nieuws invoeren. Nou, hier issie dan: een nieuwe columnist.Ik ben Wouter van de...

Nieuwe kansen!

Ik hoop dat iedereen een goede decembermaand achter de rug heeft, dat alle administratie van 2018 is weggewerkt en dat iedereen in goede gezondheid de plannen voor 2019 klaar heeft. Tijd voor goede voornemens, of zijn deze al in de kast gezet? Wij slagers zijn vaak deel van die goede voornemens, ze draaien immers vaak om eten. Afvallen, gezonder eten, bewuster leven, meer genieten en minder vlees eten...WAT?! Het wordt nog heftiger, tijdens een etentje had ik een gesprek over goede voornemens en een jongedame zegt tegen mij: ‘Ik eet minder vlees en ik eet alleen nog vegan.’ Ik probeer me in te...

Liefde van twee kanten

Liefde van twee kanten

Ze mogen zich een jaar lang De Leukste Slagerij van Nederland noemen, Vleeschhouwerij Zetten. Eigenaar Cees van den Berg en zijn team wonnen de ‘battles’ tijdens de slagersbeurs Slavakto, die vorige maand in de Jaarbeurs Utrecht werd gehouden. Dolblij waren ze. En dat zijn ze nog steeds, want dit is een prachtige opsteker voor een ondernemer die niet...

Eindejaarsvoorbereiding

Eindejaarsvoorbereiding

Met het invullen van mijn agenda kwam ik erachter dat de maand november aardig volgepland was. Enthousiast als ik ben, heb ik op elke uitnodiging gereageerd met: ‘Ja hoor, wij komen!’ Te beginnen met de Slavakto op 5 en 6 november. Twee dagen vol ambacht, creativiteit , wedstrijden en uiteraard het ontmoeten van collega’s en vakgenoten op de feestborrel...

Meer dan een vakblad

Meer dan een vakblad

Vleesmagazine is jarig! Dit jaar bestaat de titel 10 jaar. Maar wie goed terugkijkt in de historie, ziet dat de geschiedenis van het vakblad al meer dan 100 jaar teruggaat.Ooit, in 1916, is het begonnen met een wekelijkse uitgave van De Vee- en Vleeschhandel, een uitgave van Misset. In de loop van der jaren volgden nieuwe namen: De Slagerij, Vlees en...

10 jaar terug en vooruit

10 jaar terug en vooruit

Mijn loopbaan in de slagerij is nog geen 10 jaar oud. In 2008 had ik nog geen enkel benul van wat het werk in de slagerij nou eigenlijk inhield. Ik had toen ook zeker niet verwacht dat ik hier 10 jaar later aan het werk zou zijn.Mijn eerste stage liep ik in een banketbakkerij. Een beetje per ongeluk eigenlijk ben ik de slagerij van datzelfde bedrijf...

Sexy en rock-'n-roll

Sexy en rock-'n-roll

Elke reden om er een feest van te maken moet je aangrijpen. Zeker binnen een beroepsgroep die vaak onder vuur ligt. Het feit dat dit prachtige blad, waar ik al ruim 5 jaar regelmatig een bijdrage aan mag leveren, inmiddels 10 jaar bestaat is dus wel even iets om bij stil te staan. Het bewijst dat er op dit moment nog bevlogen slagers zijn die de moeite...

Verras eens met pulled duck

De decembermaand nadert altijd weer sneller dan we denken. Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Wij hebben al diverse beurzen en bedrijven bezocht en wat ons opvalt, is dat ‘Wild’ en ‘Wild op de bbq’ populairder is dan ooit. Super enthousiast worden wij ervan! Steeds meer slagers gaan wild verkopen, zeker in de decembermaand. Een uitgelezen kans om hier ons verder in te verdiepen.Wat wij ook zien, is dat ‘gemak’, steeds belangrijker wordt. Wildzwijnbout, hertenrack, het leent zich allemaal mooi voor de bbq. Alle ‘diehard’ barbecuefans maken pulled beef of pulled pork, verras...

Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken

Ik zit weer in de schoolbanken. Twee jaar nadat ik mijn laatste opleiding heb afgerond, ben ik weer een studie begonnen op SVO vakopleiding food. Na lang wikken en wegen, en zeker ook door het aandringen van mijn werkgever, ben ik gestart met de opleiding Bedrijfsleider Vers.Destijds besloot ik na mijn opleiding te stoppen en niet verder te leren. Ik...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea