Blogs
De kunst afkijken
Het slagersambacht is een kunst. Daar zijn wij als slagers het allen over eens. Een vroege betekenis van het woord ‘kunst’ is ambacht. Als bijvoorbeeld een mandenmaker slechts de bedoeling heeft een mand te maken die goederen kan bevatten, gaat het om kunde.
Mijn missie achter de schermen
In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Franny van Linschoten buigen zich dit keer over het thema automatisering.
De wereld wordt geautomatiseerd
Slagers over… AUTOMATISERING In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Franny van Linschoten buigen zich dit keer over het thema automatisering. De afgelopen honderd jaar is er enorm veel veranderd binnen het slagersvak. We blijven...
Blijven gaan
"Mensen zijn thuis uitgebreider gaan koken omdat ze niet uit eten kunnen”, vertelt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven (Schijndel) in het openingsinterview van deze editie. Ik herken mezelf.
Barbecueseizoen 2021?!
In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.
De nieuwe barbecuemodus
In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.
Gefeliciteerd
Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking.
Samen sterker
Het beste van twee werelden. Dat doel hadden we voor ogen toen we Vleesmagazine binnen onze uitgeverij erbij kregen. Jarenlang bestonden Vleesmagazine en Vlees+ naast elkaar en hadden beide titels hun eigen sterke kanten. We bedanken daarvoor alle medewerkers bij de vorige uitgever van Vleesmagazine die daar jarenlang met hart en ziel voor gezorgd hebben....
Een faillissement kan soms worden vermeden!
Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...
Week zonder vlees
Op het moment dat ik dit schrijf, is het dinsdag, de tweede dag van de Nationale Week Zonder Vlees. Net als bij de vorige editie van deze week is de omzet goed, alsof geen consument zich iets van de week ‘zonder’ aantrekt. Waar zouden we ons als slagers dan ook druk om maken? Sterker, voor het tweede jaar op rij is de vleesconsumptie per...
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 2 | april 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder