Blogs
Worsteling of keuze?

Worsteling of keuze?

Het is bijna niet meer leuk om de krant open te slaan of om op social media te chatten. Waar ik me vorig jaar nog verwonderde over de stille opmars van vega en vegan, is er op dit moment echt een nieuw tijdperk aangebroken waarin iedereen een schuldgevoel lijkt te worden aangepraat.Steeds vaker moeten mensen zich verantwoorden voor hun ecologische voetstap...

Bezorgen jullie ook?

Bezorgen jullie ook?

‘Bezorgen jullie ook?’ De klant kijkt me verwachtingsvol aan, maar weet eigenlijk het antwoord al. Vele jaren achter elkaar bestelde hij zijn buurtbarbecue bij ons. En ja, dit was bij ons om de hoek, dus uiteraard was het bezorgen geen probleem. Tenslotte komen er ook weer allemaal (potentiële) klanten op deze buurtbarbecue, dus laten wij ons van de...

Nooit uitgeleerd

Nooit uitgeleerd

Voor de meesten is het geen geheim dat ik al een tijdje werkzaam ben in het vlees en een groot deel van die tijd vlees en vleesproducten aan restaurants heb geleverd.Tijdens die jarenlange periode heb ik veel chefs leren kennen, vaak inclusief hun manier van koken. Dat geeft je als slager een enorm voordeel als het gaat om vleesbereidingen. En als je...

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

En alweer staan we voor een nieuw decennium. Niet dat ik daar de afgelopen tijd echt mee bezig was, de voorbereidingen en uitvoering van de drukke eindejaarsperiode slokte mij daarvoor te veel op. Maar nu de rust is weergekeerd en we weer in het vertrouwde weekritme terug zijn, ben ik mij bewust dat we aan het begin van een decennium staan.Achter ons...

Wijzer worden van onderwijzen

Wijzer worden van onderwijzen

Onderwijzen, hebben wij daar tijd voor? Ja, dat doen we in principe de hele dag door op allerlei manieren.In ons vak gaat het er in de eerste plaats om hoe we de klant duidelijk maken wat er allemaal gebeurt voordat de mensen een lekker stukje vlees op hun bord krijgen en hoe ze dat moeten klaarmaken. Workshops Maken we dan gebruik van workshops? Daar...

Omarm generatie Z

Omarm generatie Z

Het tekort aan opvolgers en medewerkers in de slagerijbranche neemt toe. Het aantal mbo-studenten daalt en mede daardoor wordt het steeds lastiger om nieuw personeel te vinden. Als je ze dan gevonden hebt, moet je ze zien vast te houden: boeien, behouden en binden.Daar draait het tegenwoordig om. Dat vraagt ook om een andere manier van personeelsbeleid....

How dare you?

How dare you?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn: de hartenkreet van de 16-jarige milieuactiviste Gretha Thunberg, die tijdens de Klimaattop van de VN oudere generaties met ingehouden woede en vol emotie aansprak op hun verantwoordelijkheden. How dare you!Kern van het probleem: klimaatverandering en uitputting van natuurlijke voedselbronnen. De oplossing is veelzijdig....

Stop met verkopen, begin met verleiden

Stop met verkopen, begin met verleiden

‘Het is zo weer Kerst!’ Iets wat ik gekscherend het hele jaar door roep, maar als we terug zijn van vakantie toch serieuze vormen begint aan te nemen.Ik ben twee dagen terug van vakantie als iemand me vertelt: ‘Laatst was ik bij de Makro en daar lagen de kerstpakketten alweer uitgestald. O ja, en ook pepernoten waren er in overvloed.’ Wake-upcall Ben...

Vlees en vleeswaren

Vlees en vleeswaren

Het thema van het juni-nummer van Vleesmagazine is vlees en vleeswaren. De redactie deelt de thema’s van de verschillende edities met haar columnisten, zodat zij hun columns kunnen laten aansluiten bij de inhoud van het blad. Niets moet, het mag.Vlees en vleeswaren dus, niet echt verrassend maar toch wel goed om eens bij stil te staan. De eerste gedachte...

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 6 | september 2021
Vleesmagazine Editie 6 | september 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is interieur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Intrafood

27 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based, English spoken

2 november 2021

Lees meer

Cursus allergenen management

9 november 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Video