Blogs
Vlees en vleeswaren

Vlees en vleeswaren

Het thema van het juni-nummer van Vleesmagazine is vlees en vleeswaren. De redactie deelt de thema’s van de verschillende edities met haar columnisten, zodat zij hun columns kunnen laten aansluiten bij de inhoud van het blad. Niets moet, het mag.Vlees en vleeswaren dus, niet echt verrassend maar toch wel goed om eens bij stil te staan. De eerste gedachte...

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

Ondernemen

Deze editie van Vleesmagazine staat in het teken van ondernemen. I love it! Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen!Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met tegenzin...

Onderscheidend

Onderscheidend

De kunst van het ondernemerschap is om je bewust te onderscheiden. Het doet er echt toe om anders te zijn. Het maakt niet uit op welk vlak, als je maar bijzonder bent. Het loont de moeite om op te vallen. Om iets bijzonders te doen.Herman ter Weele uit Oene bijvoorbeeld liet een professionele ontwerpstudio een nieuwe huisstijl ontwikkelen, inclusief...

Ondernemen: elke dag is uitdagend

De mei-editie van Vleesmagazine 2019 staat in het teken van ondernemen. I love it!Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen! Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met...

De perfecte cuisson bereiden

De perfecte cuisson bereiden

Dat is tegenwoordig barbecueën. Geen dunne lapjes grillen met grote groepen mensen ter gelegenheid van een feestje. Nee, de huidige barbecueër houdt van stoer vlees, liefst zo groot mogelijk.Dit betekent dat je als ambachtsman ook moet kunnen barbecueën. Dan heb ik het niet over die lapjes grillen. Als slager moeten we alles weten over temperatuurbeheersing...

Flexibel meebewegen

Flexibel meebewegen

Het Klimaatakkoord houdt de gemoederen in Nederland behoorlijk bezig. Zo’n 600 maatregelen moeten het land groener maken en als het aan de opstellers van het akkoord ligt, betekent dat ook minder vleesconsumptie.Niet vaker dan twee keer per week vlees op het bord, dat is het uitgangspunt. Want door minder vlees te eten, wordt de uitstoot van CO2 flink...

Een goed verhaal

Een goed verhaal

We horen de laatste tijd af en toe een vreemd geluid in onze winkel. Ja, ook in onze dorpsslagerijen horen we steeds meer ‘Ik eet wat minder vlees’, ‘We zijn wat minder vlees gaan eten’...Waarom? Daarover hoeven wij ons hoofd niet te breken. De flexitariër heeft dat zelf al wel gedaan. Een kijkje op de sites van flexitariërs biedt ons wel inzicht in...

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Soms vraag ik mij af hoelang vlees in de toekomst geaccepteerd blijft als onderdeel van ons dagelijks voedingspatroon. Wanneer je in de media de berichtgeving volgt over milieu, gezondheid, voedselvoorziening of dierenwelzijn, wordt vrijwel altijd - al is het maar terloops - melding gemaakt van het belang van minder vleesconsumptie.Regelmatig lezen...

Onderscheidend

Onderscheidend

Verandering van spijs doet eten. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat kritisch naar je assortiment en de presentatie ervan te kijken. En er zelf ook van te blijven proeven. Door bewust naar je vitrine te kijken en ook keuzes in het assortiment te durven maken, is de weg naar innovatie en ontwikkeling vrij. Bedenk daarbij wel dat meer niet...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea