Blogs
Omdat we thuisblijven

Omdat we thuisblijven

De detailhandelspecialist is weer in beeld. Dat is wellicht het enige goede nieuws aan de verschrikkelijke coronacrisis, waar we nog altijd middenin zitten.Slagers, bakkers, groenteboeren, visspecialisten; ze kwamen allemaal letterlijk in beeld nu ‘Koop lokaal’ de aandacht van de consument heeft. Overal in de branche zijn verschillende initiatieven...

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

‘Een goede slager; dat is echt een vertrouwenskwestie’, zei mijn moeder altijd. En vrolijk stapte ze op de fiets om vijf kilometer verderop haar vlees te halen. Dolblij was ze dat ik verkering kreeg met een slager. Hoewel mijn vader een timmerman ook wel zag zitten...Iedereen kent wel de verhalen van mensen die vol trots vertellen over hun slager. Op...

Een nieuw 'filiaal' erbij

Een nieuw 'filiaal' erbij

Wat een verschil met tien jaar geleden. Toen openden wij een filiaal in een dorp verderop. Wat waren we trots op het resultaat van een aantal weken hard klussen. De winkel moest er natuurlijk gelikt uitzien.We waanden ons in een heel nieuwe winkel. En wij niet alleen. Ook de klanten konden het waarderen, en als we naar de omzetstijging kijken, is deze...

Worsteling of keuze?

Worsteling of keuze?

Het is bijna niet meer leuk om de krant open te slaan of om op social media te chatten. Waar ik me vorig jaar nog verwonderde over de stille opmars van vega en vegan, is er op dit moment echt een nieuw tijdperk aangebroken waarin iedereen een schuldgevoel lijkt te worden aangepraat.Steeds vaker moeten mensen zich verantwoorden voor hun ecologische voetstap...

Bezorgen jullie ook?

Bezorgen jullie ook?

‘Bezorgen jullie ook?’ De klant kijkt me verwachtingsvol aan, maar weet eigenlijk het antwoord al. Vele jaren achter elkaar bestelde hij zijn buurtbarbecue bij ons. En ja, dit was bij ons om de hoek, dus uiteraard was het bezorgen geen probleem. Tenslotte komen er ook weer allemaal (potentiële) klanten op deze buurtbarbecue, dus laten wij ons van de...

Nooit uitgeleerd

Nooit uitgeleerd

Voor de meesten is het geen geheim dat ik al een tijdje werkzaam ben in het vlees en een groot deel van die tijd vlees en vleesproducten aan restaurants heb geleverd.Tijdens die jarenlange periode heb ik veel chefs leren kennen, vaak inclusief hun manier van koken. Dat geeft je als slager een enorm voordeel als het gaat om vleesbereidingen. En als je...

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

En alweer staan we voor een nieuw decennium. Niet dat ik daar de afgelopen tijd echt mee bezig was, de voorbereidingen en uitvoering van de drukke eindejaarsperiode slokte mij daarvoor te veel op. Maar nu de rust is weergekeerd en we weer in het vertrouwde weekritme terug zijn, ben ik mij bewust dat we aan het begin van een decennium staan.Achter ons...

Wijzer worden van onderwijzen

Wijzer worden van onderwijzen

Onderwijzen, hebben wij daar tijd voor? Ja, dat doen we in principe de hele dag door op allerlei manieren.In ons vak gaat het er in de eerste plaats om hoe we de klant duidelijk maken wat er allemaal gebeurt voordat de mensen een lekker stukje vlees op hun bord krijgen en hoe ze dat moeten klaarmaken. Workshops Maken we dan gebruik van workshops? Daar...

Omarm generatie Z

Omarm generatie Z

Het tekort aan opvolgers en medewerkers in de slagerijbranche neemt toe. Het aantal mbo-studenten daalt en mede daardoor wordt het steeds lastiger om nieuw personeel te vinden. Als je ze dan gevonden hebt, moet je ze zien vast te houden: boeien, behouden en binden.Daar draait het tegenwoordig om. Dat vraagt ook om een andere manier van personeelsbeleid....

How dare you?

How dare you?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn: de hartenkreet van de 16-jarige milieuactiviste Gretha Thunberg, die tijdens de Klimaattop van de VN oudere generaties met ingehouden woede en vol emotie aansprak op hun verantwoordelijkheden. How dare you!Kern van het probleem: klimaatverandering en uitputting van natuurlijke voedselbronnen. De oplossing is veelzijdig....

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea