Blogs
Tot het uiterste

Tot het uiterste

Ik mag toch onderhand wel aannemen dat we zo langzamerhand weer wat beweging in de economie gaan krijgen. Dat we afscheid hebben genomen van de avondklok en dat we ons weer druk kunnen maken over hoe we de volgende dag alles af kunnen krijgen.

Mooie titel

Mooie titel

U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine. De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig bestaan...

The great reset

The great reset

Nee, ik ga hier geen complottheorie uit de doeken doen. Gisteren overdacht ik het jaar 2020 en daarbij aan de worsteling of keuze die ik nog voor de lock down verwoord had. Het jaar 2020 was begonnen met een paar klanten die zich verontschuldigden voor het eten van minder vlees, wat zich ook vertaalde naar een stukje minder omzet.Dat was de basis van...

De natuur bepaalt

De natuur bepaalt

Inmiddels is het alweer 2021. Het jaar begon niet zoals iedereen ongetwijfeld had gehoopt, net als iedereen weet dat de tijd geen rekening houdt met onze wensen. De vraag is waar we naartoe gaan. Wie geeft ons het inzicht op waar we over een paar maanden zullen staan?Ook de komende tijd is nog steeds onzeker en nog steeds hebben we geen idee welke kant...

Eendracht maakt macht

Eendracht maakt macht

Dat slagers creatief zijn, wist ik al van de vele vakwedstrijden die worden gehouden. ‘Hoe komen ze erop?’, denk ik dan, als er weer eens een prachtig nieuw product wordt gepresenteerd.Dat elk probleem ook kansen biedt, zie ik steeds meer om ons heen. Met dank aan de coronacrisis heb ik heel mooie initiatieven zien ontwikkelen. Snel anticiperen en onze...

Hoe regelen we de kerstverkoop?

Hoe regelen we de kerstverkoop?

Minister president Mark Rutte kondigt morgen, dinsdag 13 oktober, mogelijk weer nieuwe coronamaatregelen aan, om - zoals hij zegt - de tweede coronagolf te breken. De herfst is nog niet eens echt aangebroken, maar de verwachte opleving van covid-19 zet op volle kracht door.Het heeft er dan ook alle schijn van dat we dit jaar als samenleving in ieder...

Slagersvak in de lift

Slagersvak in de lift

Het slagersvak zit in de lift. Consumenten weten hun weg naar de versspecialist weer te vinden. Ze willen de drukte in de supermarkt voorkomen, hebben bovendien meer tijd om thuis wat lekkers te bereiden. En ze gaan minder vaak naar de horeca, waardoor er geld overblijft om in eigen huis flink uit te pakken.Groenteboeren, bakkers en slagers draaiden...

Dankbaar

Dankbaar

Ik had gehoopt dat ik na mijn laatste bijdrage, ergens in april, nu met een wat positiever columnpje zou kunnen komen. Helaas leven we nog steeds in een tijd die je vrij explosief kunt noemen. Waar we in het begin van de corona-uitbraak heel erg meegaand en begripvol waren, zijn we nu op weg om het tegengestelde te laten zien.Andere meningen worden...

De slagerij van de toekomst: fysiek of juist online?

We naderen het laatste seizoen van dit jaar, een kwartaal waar ons slagershart altijd sneller van gaat kloppen, met de decembermaand als hoogtepunt. Veel slagers en andere retailers werken met een webshop, waar in de decembermaand veel gebruik van gemaakt zal worden.Begin dit jaar werd er veel gesproken over het ‘verdwijnen van de fysieke winkel uit ons straatbeeld’. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat de afgelopen vijf jaar bijna 6 procent van het winkelaanbod is verdwenen. ‘Door de verschuiving naar online geven consumenten minder geld uit in fysieke winkels’, meldt het onderzoek. 'Wij proberen...

De buit

De buit

Dit keer zijn het niet de kinderen die toekijken hoe de jager zijn buit aan het uitladen is. Al zijn zij er vaak bij, deze zomer. Terwijl leeftijdsgenootjes waarschijnlijk griezelen van de aanblik, bestuderen mijn kinderen waar het dier geraakt is.Ze kijken er niet meer van op dat de herten soms zonder kop binnengebracht worden. Natuurlijk! Als zij...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea