Blogs
Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

‘Een goede slager; dat is echt een vertrouwenskwestie’, zei mijn moeder altijd. En vrolijk stapte ze op de fiets om vijf kilometer verderop haar vlees te halen. Dolblij was ze dat ik verkering kreeg met een slager. Hoewel mijn vader een timmerman ook wel zag zitten...Iedereen kent wel de verhalen van mensen die vol trots vertellen over hun slager. Op...

Een nieuw 'filiaal' erbij

Een nieuw 'filiaal' erbij

Wat een verschil met tien jaar geleden. Toen openden wij een filiaal in een dorp verderop. Wat waren we trots op het resultaat van een aantal weken hard klussen. De winkel moest er natuurlijk gelikt uitzien.We waanden ons in een heel nieuwe winkel. En wij niet alleen. Ook de klanten konden het waarderen, en als we naar de omzetstijging kijken, is deze...

Worsteling of keuze?

Worsteling of keuze?

Het is bijna niet meer leuk om de krant open te slaan of om op social media te chatten. Waar ik me vorig jaar nog verwonderde over de stille opmars van vega en vegan, is er op dit moment echt een nieuw tijdperk aangebroken waarin iedereen een schuldgevoel lijkt te worden aangepraat.Steeds vaker moeten mensen zich verantwoorden voor hun ecologische voetstap...

Bezorgen jullie ook?

Bezorgen jullie ook?

‘Bezorgen jullie ook?’ De klant kijkt me verwachtingsvol aan, maar weet eigenlijk het antwoord al. Vele jaren achter elkaar bestelde hij zijn buurtbarbecue bij ons. En ja, dit was bij ons om de hoek, dus uiteraard was het bezorgen geen probleem. Tenslotte komen er ook weer allemaal (potentiële) klanten op deze buurtbarbecue, dus laten wij ons van de...

Nooit uitgeleerd

Nooit uitgeleerd

Voor de meesten is het geen geheim dat ik al een tijdje werkzaam ben in het vlees en een groot deel van die tijd vlees en vleesproducten aan restaurants heb geleverd.Tijdens die jarenlange periode heb ik veel chefs leren kennen, vaak inclusief hun manier van koken. Dat geeft je als slager een enorm voordeel als het gaat om vleesbereidingen. En als je...

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

En alweer staan we voor een nieuw decennium. Niet dat ik daar de afgelopen tijd echt mee bezig was, de voorbereidingen en uitvoering van de drukke eindejaarsperiode slokte mij daarvoor te veel op. Maar nu de rust is weergekeerd en we weer in het vertrouwde weekritme terug zijn, ben ik mij bewust dat we aan het begin van een decennium staan.Achter ons...

Wijzer worden van onderwijzen

Wijzer worden van onderwijzen

Onderwijzen, hebben wij daar tijd voor? Ja, dat doen we in principe de hele dag door op allerlei manieren.In ons vak gaat het er in de eerste plaats om hoe we de klant duidelijk maken wat er allemaal gebeurt voordat de mensen een lekker stukje vlees op hun bord krijgen en hoe ze dat moeten klaarmaken. Workshops Maken we dan gebruik van workshops? Daar...

Omarm generatie Z

Omarm generatie Z

Het tekort aan opvolgers en medewerkers in de slagerijbranche neemt toe. Het aantal mbo-studenten daalt en mede daardoor wordt het steeds lastiger om nieuw personeel te vinden. Als je ze dan gevonden hebt, moet je ze zien vast te houden: boeien, behouden en binden.Daar draait het tegenwoordig om. Dat vraagt ook om een andere manier van personeelsbeleid....

How dare you?

How dare you?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn: de hartenkreet van de 16-jarige milieuactiviste Gretha Thunberg, die tijdens de Klimaattop van de VN oudere generaties met ingehouden woede en vol emotie aansprak op hun verantwoordelijkheden. How dare you!Kern van het probleem: klimaatverandering en uitputting van natuurlijke voedselbronnen. De oplossing is veelzijdig....

Stop met verkopen, begin met verleiden

Stop met verkopen, begin met verleiden

‘Het is zo weer Kerst!’ Iets wat ik gekscherend het hele jaar door roep, maar als we terug zijn van vakantie toch serieuze vormen begint aan te nemen.Ik ben twee dagen terug van vakantie als iemand me vertelt: ‘Laatst was ik bij de Makro en daar lagen de kerstpakketten alweer uitgestald. O ja, en ook pepernoten waren er in overvloed.’ Wake-upcall Ben...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea