Verras eens met pulled duck

De decembermaand nadert altijd weer sneller dan we denken. Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Wij hebben al diverse beurzen en bedrijven bezocht en wat ons opvalt, is dat ‘Wild’ en ‘Wild op de bbq’ populairder is dan ooit. Super enthousiast worden wij ervan! Steeds meer slagers gaan wild verkopen, zeker in de decembermaand. Een uitgelezen kans om hier ons verder in te verdiepen.

Wat wij ook zien, is dat ‘gemak’, steeds belangrijker wordt. Wildzwijnbout, hertenrack, het leent zich allemaal mooi voor de bbq. Alle ‘diehard’ barbecuefans maken pulled beef of pulled pork, verras je klant eens met pulled duck.

Veel mensen vinden het leuk om te koken met Kerst, anderen kiezen voor gemak. Wij bereiden pulled beef en pulled pork op de bbq voor onze klanten. We gaan dit najaar de klant laten kennismaken met pulled duck. De eerste reacties zijn heel enthousiast. Wij zorgen voor een splitsing in ons assortiment; de klanten die uren in de keuken staan en de klanten die de sterren van de hemel willen koken, zonder daarvoor uren in de keuken te staan.

Wij helpen de klant graag met het voorbereiden van het kerstdiner. Dus als de klant kant-en-klaar-pulled duck wil kopen, als de klant een marinade zoekt voor het wild of als de klant parelhoenfilet op een rookhoutplankje wil bereiden, kan dat. Zorg dus dat je het allemaal in huis hebt.

Verras je klant, onderscheid je en zorg ervoor dat de klant bij jou in de slagerij winkelt en niet online shopt bij je concullega. Ontwikkel speciale recepten voor je klant voor de decembermaand en geef er een persoonlijke touch aan. Maak jezelf uniek!

Ga aan de slag met wild en als je dat al doet, probeer eens wild op de bbq. Als de barbecue dan toch aanstaat, adviseer je klant een lekker groentegerecht voor naast het wild en laat het proeven.

Succes de komende decembermaand!

Dossiers
Lees ook
Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Epos en slagers maken  er samen een feestje van

Epos en slagers maken er samen een feestje van

De Epos Foodtruck is een echte eyecatcher. In de wagen zitten een warmhoudoven, twee koelkasten, koekenpannen, braadpannen en soeppannen. “Kortom, alles wat je nodig hebt om een demo te geven. En we komen naar jouw winkel!”

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...