Verras eens met pulled duck

De decembermaand nadert altijd weer sneller dan we denken. Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Wij hebben al diverse beurzen en bedrijven bezocht en wat ons opvalt, is dat ‘Wild’ en ‘Wild op de bbq’ populairder is dan ooit. Super enthousiast worden wij ervan! Steeds meer slagers gaan wild verkopen, zeker in de decembermaand. Een uitgelezen kans om hier ons verder in te verdiepen.

Wat wij ook zien, is dat ‘gemak’, steeds belangrijker wordt. Wildzwijnbout, hertenrack, het leent zich allemaal mooi voor de bbq. Alle ‘diehard’ barbecuefans maken pulled beef of pulled pork, verras je klant eens met pulled duck.

Veel mensen vinden het leuk om te koken met Kerst, anderen kiezen voor gemak. Wij bereiden pulled beef en pulled pork op de bbq voor onze klanten. We gaan dit najaar de klant laten kennismaken met pulled duck. De eerste reacties zijn heel enthousiast. Wij zorgen voor een splitsing in ons assortiment; de klanten die uren in de keuken staan en de klanten die de sterren van de hemel willen koken, zonder daarvoor uren in de keuken te staan.

Wij helpen de klant graag met het voorbereiden van het kerstdiner. Dus als de klant kant-en-klaar-pulled duck wil kopen, als de klant een marinade zoekt voor het wild of als de klant parelhoenfilet op een rookhoutplankje wil bereiden, kan dat. Zorg dus dat je het allemaal in huis hebt.

Verras je klant, onderscheid je en zorg ervoor dat de klant bij jou in de slagerij winkelt en niet online shopt bij je concullega. Ontwikkel speciale recepten voor je klant voor de decembermaand en geef er een persoonlijke touch aan. Maak jezelf uniek!

Ga aan de slag met wild en als je dat al doet, probeer eens wild op de bbq. Als de barbecue dan toch aanstaat, adviseer je klant een lekker groentegerecht voor naast het wild en laat het proeven.

Succes de komende decembermaand!

Dossiers
Lees ook
Feestdagen

Feestdagen

Ik weet het, het is beroepsdeformatie maar wanneer ik het woord ‘feestdagen’ hoor of lees denk ik meteen aan de drukke eindejaarsperiode in onze zaak.

‘Het is leuk koken met wild en gevogelte’

‘Het is leuk koken met wild en gevogelte’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Vertrouwen

Vertrouwen

Voor een goed stukje vlees op z’n tijd, blijft ruimte, ook in de toekomst. En dat goede stukje vlees komt van vakmensen die weten waar ze het over hebben.