Trends

Je hoort het zo vaak: ‘Trends, je moet er op inspelen’, ‘Trends, dit zijn kansen’, het klinkt zo makkelijk, maar hoe vind je die trends? We zijn allemaal druk aan het werk in onze mooie winkels met de beste producten. Ik hoor u denken: ‘We moeten al zoveel, dus als we om 18.00 uur na een lange dag de winkel dicht doen, moeten we ook nog eens achter trends aan...’

Online en op social media kun je tegenwoordig al veel trends vinden. Dit is een makkelijke manier om jezelf op de hoogte te stellen van wat er speelt, zoals op foodgebied, maar ook van ontwikkelingen in het nationale en internationale slagersvak. Waar ik mij altijd erg op verheug is het Inspiratiecongres, georganiseerd door de KNS. U heeft er vast wel eens over gehoord. Voor diegenen die er nog nooit zijn geweest: een congres voor slagers waar je collega’s ontmoet en verschillende sprekers je inspireren.

Ditmaal was daar onder anderen Jord Althuizen als spreker. Ik verheugde mij enorm op zijn verhaal. Als ondernemer is het altijd leuk om naar (succes)verhalen van andere ondernemers te luisteren en je te laten inspireren. Daarnaast ben ik een fanatieke BBQ’er, Jord Althuizen is wereldkampioen BBQ en BBQ is een trend waar wij als slager veel van kunnen leren, dus kom maar op met de inspiratie, dacht ik.

Althuizen vertelde over zijn bedrijf en beschreef waar hij wereldwijd zijn inspiratie vandaan haalt. Hij gaf ons de laatste BBQ-trends, waar wij slagers direct mee aan de slag kunnen. En zei: ‘Wees heerser in je vak.’ De zaal werd stil toen Althuizen het onderwerp ‘veggies’ aansneed. Een onderwerp waar je niet echt aan wilt denken als je slager in hart en nieren bent. Als voorbeeld haalde hij aan dat zijn omzet op festivals daalt als hij geen vegetarische BBQ-specialiteiten bij zich heeft. Iets om over na te denken dus.

Wat je er mee doet, is aan jezelf. Het is immers makkelijk om elke dag te doen wat je gewend bent. Echter, de consument en de wereld om ons heen zijn aan het veranderen. Omarm de trends en doe er je voordeel mee!

Dossiers
Lees ook
Leerlingslagers presenteren streekproducten tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

Leerlingslagers presenteren streekproducten tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

In Roeselare vond op 19 oktober de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager plaats. Leerlingslagers van West-Vlaamse slagerijscholen presenteerden acht nieuwe West-Vlaams streekproducten, waaronder twee vegetarische. Hiermee speelt de sector in op de vraag van de flexitarische klant.

Creatief op reis

Creatief op reis

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.