Tot het uiterste

AMSTERDAM - Gertjan Kiers maakt buikspek. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Ik mag toch onderhand wel aannemen dat we zo langzamerhand weer wat beweging in de economie gaan krijgen. Dat we afscheid hebben genomen van de avondklok en dat we ons weer druk kunnen maken over hoe we de volgende dag alles af kunnen krijgen.

Hoewel ik u kan verklappen dat ik geen reet merk van die avondklok. Tegen die tijd lig ik meestal al in diepe slaap tussen de klamme lappen. U vraagt zich nu waarschijnlijk af waar ik in hemelsnaam moe van word, omdat ik als horecaslager waarschijnlijk geen moer te doen heb. Ik ben de laatste die dat zal ontkennen. In de breedte hebben we nog werk zat, maar de druk om te presteren is voor een groot deel verdwenen. De druk die ik nodig heb om tot het uiterste te gaan. De druk die me uitdaagt en brengt op het niveau waar ik graag wil zijn. Die druk is er nu even niet en juist daarom voel ik me futloos en moe.

Evengoed geniet ik elke morgen van die vroege wekker. Zes dagen per week vind ik het heerlijk om samen met wat vrachtwagens de snelweg op te gaan, onder het genot van een bakkie leut en wat straffe muziek. Maar ik mis de reuring, het moeten en vooral het de mensen naar de zin maken. Het presteren in teamverband. Om aan het einde van de week, onder het genot van een groot glas bier, tegen elkaar te zeggen: ‘Dat hebben we maar mooi geflikt!’ Dat we een hele dag kunnen rusten, waarbij je alweer uit kijk naar de volgende werkweek.

Wat ik ook mis, is het reizen. Ik ben zeker al een jaar niet meer in mijn ‘second hometown’ Dublin geweest. Man, wat mis ik die stad. Ik mis de mensen, de pubs, de muziek en de slagers. Ik mis de gesprekken met mijn Ierse collega’s, in van die typische Ierse ambachtelijke winkels. Maar straks als we weer mogen, mis ik één ding zeker niet: het afgelopen jaar. Het jaar dat een aanslag heeft gepleegd op onze vrijheden, die ooit zo vanzelfsprekend leken. Laten we hopen dat we zo spoedig mogelijk weer terugkeren naar het oude normaal.

Gertjan Kiers

Demoslager en auteur van het boek Vleesbijbel

Mail: demoslager@gmail.com
Web: www.demoslager.nl/
Facebook: /gertjan.kiers
Twitter: @demoslager

Dossiers
Lees ook
Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.

Open dag SVO vakopleiding food

Open dag SVO vakopleiding food

Op 22 april organiseert SVO vakopleiding food een open dag. Verschillende locaties openen de deuren voor toekomstige studenten. Vanwege de coronamaatregelen moeten belangstellenden van te voren een tijdslot reserveren.

Vocking brengt culinaire bitterbal en kroket op de markt

Vocking brengt culinaire bitterbal en kroket op de markt

Het Utrechtse familiebedrijf Vocking brengt een eigen culinaire bitterbal en kroket op de markt. De worstenmakerij is vooral bekend van de Vocking leverworst.