Terug naar de roots

6 november 2024 Natascha Droste Rosanne Langenberg Het Champagne Atelier

REDACTIONEEL #7 | Even terug naar toen. Pas 16 jaar oud ben ik (Rosanne) als ik de vloer van de lokale slagerij in een Brabants dorp betreed. Mijn eerste bijbaantje bestaat uit verse worst maken, gehakt draaien, schnitzels paneren en meer van dit soort taferelen. Naast me staat Marco, een stevige man die altijd met grote passen door de slagerij baant. Recht voor z’n raap. Zijn bulderlach vergeet ik nooit meer. Als verlegen meisje, nog half in de pubertijd, staat deze slagerij voor mij synoniem voor een plek van persoonlijke ontwikkeling in puurste vorm. 

In deze mannenwereld leer ik, mede dankzij Marco, weerbaar te worden. Ik leer met stress en snelheid om te gaan. Met vervelende klanten, met leuke klanten. Ik leer eigenlijk simpelweg hoe het grote-mensen-leven eruit ziet. Acht jaar lang werk ik met veel plezier in deze slagerij, totdat het tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Tijd om aan mijn studie Journalistiek te beginnen in het levendige Tilburg. Dat hbo-papiertje neem ik inmiddels bijna tien jaar geleden in ontvangst. Sindsdien mag ik mijn pen pakken voor talloze verschillende organisaties. Onderwijs, zorg; ik ben er dol op. Maar eerlijk? Dat ik nu voor Vleesmagazine de hoofdredactie mag doen, voelt specialer dan al het andere. Écht even terug naar waar mijn grote-mensen-leven begon. 

Ook ik (Natascha) wil jullie graag even mee terug in de tijd nemen. Voor mij staat er geen bijbaantje in een slagerij op de tijdlijn van mijn leven, wel een hoop ervaring als bladenmaker binnen de vakbladjournalistiek. Toen niet wetende dat mijn carrière hier een vliegende start zou krijgen. Zoals iedere stagiaire begon ik met het schrijven van persberichten, maar sneller dan verwacht mocht ik freelancers aansturen, tekstproducties schrijven, de bladformule van magazines bepalen en meedenken over de vormgeving. Werken in een vak waarin ik elke dag nieuwe uitdagingen zie, maakt me nog steeds blij. Diezelfde passie zie, voel en hoor ik terug bij alle mensen die ik heb ontmoet voor deze editie van Vleesmagazine.

Graag stellen we ons aan jullie voor als redactiecoördinatoren ad interim van Vleesmagazine. We bijten ons de komende tijd vast in allerlei onderwerpen die met vlees te maken hebben. Van korte nieuwsberichten tot verdiepende verhalen; samen met de gedreven journalisten van Vleesmagazine gaan we voor jullie een aantal prachtige magazines maken.

Altijd op de hoogte blijven?