Supers van Nederland, eat your heart out!

Nederland vergrijst, dus ook ons winkelend publiek in de slagerij. Voorlopig zitten we dus goed, zou je denken. Echter, hoe ziet ons winkelend publiek eruit over 10 of 20 jaar?

Uit onderzoek blijkt dat we de ‘jonge gezinnen’ missen in de slagerij. Jonge gezinnen winkelen bij de supermarkt uit gemak en door tijdgebrek. Als de jonge gezinnen een etentje organiseren of een bbq, pas dan gaan ze naar de slager.

Wij zijn zelf in onze slagerij al een aantal maanden bezig om deze doelgroep te onderzoeken. We hebben verschillende enquêtes afgenomen en hebben bij jonge gezinnen aan tafel meegegeten. Op deze manier hebben we de behoefte van deze groep kunnen achterhalen. Herkomst van het vlees, prijs, gemak, snelheid, kwaliteit, service zijn allemaal belangrijke pijlers voor deze groep consumenten.

Aan het denken gezet

Jonge gezinnen komen graag in de supermarkt, het bespaart tijd, ze vinden alles onder één dak en er zijn de kortings- en de spaaracties. Op het inspiratiecongres van de KNS in juni 2017 riep één van de sprekers, dat ‘korting op producten niet werkt’, ‘gratis producten weggeven’, dat zou moeten bijdragen aan omzetgroei. Het zette mij aan het denken.

De grote supers van ons land bedenken actie na actie, van moestuintjes tot aan smurfenpoppetjes. Kinderen staan er voor in de rij, soms worden ze met ‘dranghekken’ op afstand gehouden.

De kinderen bepalen dus uiteindelijk waar de ouders de boodschappen doen.

Althans, dat willen de supermarkten. Dat is best slim.

Nou hebben we helaas niet hetzelfde marketingbudget als de grote supers van ons land, maar zoiets zouden wij toch ook moeten kunnen? Supermarkten van Nederland, eat your heart out!

Wij gaan dit najaar voor het eerst een spaaractie doen voor kinderen. We proberen tevens de kinderen en de ouders iets te vertellen en te leren over het leven van onze dieren. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de lezers van Vleesmagazine op het gebied van spaaracties! Ik hoor het graag.

Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...