Ga er maar aan staan: het meest innovatieve slagersproduct van 2017 uitkiezen. Dat is voorwaar geen makkie. Vijftig deelnemers verzamelden zich vorige week bij SVO in Houten om daar hun producten in te leveren. Binnen boog een zeskoppige deskundige jury, onder leiding van voorzitter Paul van Trigt, zich over zo’n zestig producten. Kritisch, vakkundig en met oog voor detail werden de meest uiteenlopende producten geproefd, geroken, bewonderd, afgekeurd of bejubeld.

Wat ben ik trots op al die ondernemers die de stoute schoenen hebben aangetrokken en die met volle overgave de strijd om de felbegeerde Gouden Slagersring zijn aangegaan. Er is goed nagedacht over gezondheid, innovatie en smaak. Dat siert het ambacht. Natuurlijk kan er maar één winnen, maar zoals we al vaker schreven: meedoen is winnen. Het is immers van groot van belang dat de sector blijft innoveren.

Waren alle inzendingen dan innovatief te noemen? Nee. Zeker niet. En dat is ook niet verwonderlijk. De lat ligt hoog en het valt echt niet mee om een geheel nieuw product op de markt te brengen. Maar de jury heeft na een lange dag uiteindelijk vijf bijzondere producten genomineerd. Ook de jeugd laat van zich horen. Het is fantastisch om te zien dat er maar liefst tien studenten meestrijden om de titel Jong Talent. En wat zaten er mooie producten bij. Om door een ringetje te halen.

In het volgende nummer van Vleesmagazine ziet u de foto’s en de recepten van alle genomineerden en de twee winnaars. Op de website en via Facebook houden we u uiteraard ook op de hoogte en ziet u een filmverslag van de jurering. Op dinsdag 4 april wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt wie de Jong Talent-prijs en wie de Gouden Ring heeft gewonnen. Ik zou het u graag vertellen, maar tot 4 april is zwijgen goud.

Altijd op de hoogte blijven?