Nieuw barbecueperspectief

_I2A0679

In deze editie van Vleesmagazine gaat het voornamelijk om trends voor het nieuwe barbecueseizoen. Nou kan ik natuurlijk heel gemakkelijk opschrijven dat ik toch echt wel verwacht dat er in het jaar 2017 vooral veel ‘groot vlees’ op de barbecue terechtkomt. En dat de klanten dit bij u in de zaak komen kopen, maar dat vind ik iets te makkelijk voor deze column. Dat weet u immers al lang.

In mijn ogen wordt het tijd om de trend van 2017 vanuit een ander perspectief te bekijken.Via Facebook en andere social media zie ik verschillende dingen voorbij komen als het gaat om de barbecue. Dankzij deze media kun je als slager-ondernemer ook eenvoudig zien hoe er in andere landen op deze trend wordt ingesprongen. En dat is super; zo komt de wereld een beetje dichterbij en doet u snel en handig inspiratie op.

Ook heb je via Facebook verschillende ‘barbecuegroepen’. Hierin zijn voornamelijk mensen verenigd die ieder weekend de barbecue aansteken, als het al niet iedere dag is.

Helaas zie ik via deze groepen ook dat bbq’ers gigantisch veel aankopen doen via internet. Bijvoorbeeld via websites als Beefandsteak of bbquality, waar je kant-en-klare barbecue-schnitts kunt bestellen.

Er is een nieuw perspectief nodig: hoe maak ik er een trend van om de barbecuegrootverbruikers bij mij in de winkel te krijgen? Laat zien dat je er zelf mee bezig bent door bijvoorbeeld workshops te geven, leg de bijzondere bbq-delen in je toonbank of laat weten dat je ze in je assortiment hebt!

Blijf de klant allerlei adviezen geven over zijn product en laat ook goed zien waar het vlees vandaan komt, want dat is toch echt een groot onderscheid dat je kunt maken ten opzichte van internetaanbieders. Overbodig om te noemen misschien, maar ik doe het toch even: verkoop kwaliteit. En verkoop uw producten supervers! Als de kwaliteit goed is, zingt dit al gauw rond en steken de enthousiaste bqq’ers elkaar vanzelf aan in hun advies om bij u te kopen. Live of via social media.

Dossiers
Lees ook
Praatjes

Praatjes

Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Op 10 mei organiseerde kruiden- en specerijenleverancier Degens de derde editie van de Boeren BBQ in Enspijk, om slagers en andere versspecialisten te inspireren.

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Gastropedia en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseren in samenwerking met de WBQA het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. De eerste editie van deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.