Mooie titel

Vleesmagazine en Vlees+

U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine.

De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig bestaan van de titel Vleesmagazine refereerde de hoofdredacteur aan de ruim 100-jarige geschiedenis van het blad: “Ooit, in 1916, is het begonnen met een wekelijkse uitgave van De Vee- en Vleeschhandel (…). In de loop der jaren volgden nieuwe namen: De Slagerij, Vlees en Vleeswaren, De Vleeskrant, Slagerswereld en Meat & Meal.”

Kortom een lange geschiedenis waarin één ding steeds hetzelfde bleef: het vakblad stond voor kennis, informatie en inspiratie voor mensen in de vleesbranche. Net als Vlees+. Inmiddels hebben beide titels een positie die veel meer is dan een papieren informatiedrager. Met de bladen, online nieuws, nieuwsbrieven en sociale media staan er platformen die ondernemers in de hele branche ondersteunen. En, als corona het toelaat, horen daar in de toekomst ook weer evenementen bij.

We zijn nu druk bezig met plannen maken voor beide titels, waarin ‘samenwerken’ het sleutelwoord wordt. Wat we allemaal gaan doen? Dat laten we u volgende maand weten. Maar een ding is zeker: we blijven u inspirerende verhalen brengen van ondernemers die vol passie in deze sector werken. Zoals Wouter van de Veen die in Vlees+ 2-2021 zijn liefde voor het vak uit de doeken doet: “Ik ben slager omdat ik het héle vak mooi vind, niet om alleen in de winkel te staan. Voor mij horen de levende inkoop en het slachten erbij”.

Wordt vervolgd!

(En heeft u in de tussentijd vragen of alvast een idee voor een onderwerp waar we zeker aandacht aan moeten besteden, dan hoor ik dat heel graag via info@vleesplus.nl.)

Lees ook
VanDrie Group lanceert als eerste 3D-snittenboek

VanDrie Group lanceert als eerste 3D-snittenboek

De VanDrie Group komt als eerste vleesleverancier met een 3D-snittenboek. Snittenboeken zijn al langer bekend, ter ondersteuning van de juiste omschrijvingen en benamingen voor hetzelfde stuk vlees. Nu wordt daar de nieuwste technology aan toegevoegd, zodat het vleesdeel van alle kanten kan worden bekeken. Van pasgetrouwd tot ezeltje Kalfsvlees is veelzijdig,...

Nieuw platform NextDeli is online

Nieuw platform NextDeli is online

Het nieuwe online platform NextDeli is donderdag 1 oktober van start gegaan. Versspecialisten kunnen nu rechtstreeks zakendoen met leveranciers en producenten van grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten en eindproducten. Alles wordt door NextDeli snel bezorgd, zonder verzendkosten.Iedere versspecialist heeft op het platform zijn eigen ingang tot de...

versAlert presenteert vernieuwd maaltijdconcept

versAlert presenteert vernieuwd maaltijdconcept

‘Op z’n Verst’ is het compleet vernieuwde maaltijdenconcept van versAlert. Het concept is interessant voor elke versspecialist die met gemak topgerechten uit eigen keuken wil aanbieden.Met het aanbod van ‘Op z’n verst’ kunnen versspecialisten direct uit de voeten. ‘We hebben de keuze uit een mooi gevarieerd assortiment van recepten, die passen bij de...