Kwarteleitjes in poffertjespan

_I2A0679

Op het moment dat ik toch een beetje zit te zwoegen om een paar woorden op papier te krijgen, zie ik buiten in het zonnetje mijn barbecue glimmen. Mijn telefoon staat roodgloeiend met berichten van vrienden die vinden dat het toch wel snel tijd wordt om dat ding maar een keer voor hen aan te steken (de verwachting wordt steeds hoger).

Het barbecueën is voor mij en vele anderen het laatste jaar toch wel een ontzettend grote hobby geworden. Inmiddels ben ik zelf zeker twee keer in de week bezig om ‘nieuwe dingen’ op de barbecue te bereiden op verschillende manieren. Hierdoor krijg ik eigenlijk alleen maar meer motivatie om weer eens iets anders te gaan maken. Inspiratie hiervoor haal ik uit de meest mooie (nieuwe) barbecueboeken. Maar wat ik nog veel mooier vind, is om het hier met anderen over te hebben. Of zoals Franny van Linschoten het al eens beschreef in haar column; te ‘jammen’.

Zodra je iets moois nieuws hebt gedeeld, komen er vanuit allerlei hoeken wel weer input en tips over hoe het ook nog anders kan. Zo vond ik ergens thuis nog een gietijzeren poffertjespan. Na een oproepje in een Facebookgroep met fanatieke barbecuers had ik binnen een half uur al een stuk of tien recepten voor allerlei heerlijke producten die ik met de pan kon maken. Van gebakken kwarteleitjes tot poffertjes van stamppot. Dit nodigt dan natuurlijk weer uit om uit te proberen. Nu wordt het toch wel tijd om die roodgloeiende telefoon om te wisselen voor een BBQ vol roodgloeiende kooltjes.

Ook wil ik natuurlijk van deze gelegenheid gebruikmaken om via Vleesmagazine de Nederlandse ‘young butchers’ Dennis en Wiebe van harte te feliciteren met hun prestaties in het Oostenrijkse Imst. Ik weet wat jullie er allemaal voor gedaan en gelaten hebben, maar het heeft een superresultaat opgeleverd! We spreken elkaar snel voor de verhalen met een biertje en wellicht een inspirerende barbecue.

Dossiers
Lees ook
Het barbecue-evangelie

Het barbecue-evangelie

Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden...

‘Barbecuevlees zorgt voor ruim de helft van m’n omzet’

‘Barbecuevlees zorgt voor ruim de helft van m’n omzet’

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

Kom jij ook weer naar onze Boeren BBQ 10 mei?

Kom jij ook weer naar onze Boeren BBQ 10 mei?

Zoek je inspiratie voor het aankomende barbecue seizoen? Kom dan naar de Degens Boeren BBQ dinsdag 10 mei van 14 uur tot 22 uur in Boerengoed Enspijk! De toegang is gratis voor elke vers specialist!