Kroon op innovatie

10 mei 2017

Wat een mooi feestje was het begin deze maand; de uitreiking van de Gouden Slagersring 2017. En wat een geweldige winnaar ook. Nathan Burggraaf won de ring en daarmee treeedt hij toe tot de Broederschap van ringdragers.

De jonge slager kon het maar nauwelijks geloven dat zijn Sukadebraad door de vakkundige jury tot meest innovatieve pruduct was bekroond. Wat een oprechte blijdschap straalde de ondernemer uit Culemborg uit. Ook Dirk Smolders, winnaar van de Jong Talentenprijs was blij verrast. Samen met Michael da Costa Goncalo (2) en Mick Vreeburg (3) mocht hij het ereschavot beklimmen.

Meer dan zestig inzendingen kreeg de jury te beoordelen en de beste acht recepten staan in deze editie van Vleesmagazine. U kunt nu zelf met deze recepten aan de slag, zodat er ook aan uw assortiment weer nieuwe producten kunnen worden toegevoegd. Het is belangrijk dat u blijft innoveren. Het verbetert immers uw concurrentiepositie door het onderscheidend vermogen dat u aan de dag legt en dat biedt weer kansen om uw klantenkring verder uit te breiden.

Innovatie is overigens breder in uw bedrijf door te voeren dan alleen in het vervaardigen van nieuwe producten. Een verbouwing zoals bij Keurslager Kosse in Oldenzaal bijvoorbeeld (pagina 24) is daar ook een goed voorbeeld van. Geen tegeltje bleef er zitten. De hele zaak ging op de schop, maar met een duidelijke visie: openheid centraal en werken in het zicht van de klant. Een ander innovatief concept is dat van de Firma Bijten (pagina 28) in Rotterdam. Anders dan anders en eigenlijk niet te vergelijken met een reguliere slagerswinkel, maar meer een combinatie tussen retail en horeca. En vanuit de gedachte om te willen veranderen, te vernieuwen. En daarin zit al de eerste winst.

Altijd op de hoogte blijven?