Johan Derksen

Boterhamworst_jan Nederhoed

Als voetbalfan had ik me echt verheugd op het EK Voetbal dat deze zomer plaatsvond. Zo’n seizoenkaart bij FC Groningen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het echt serieuze werk zou toch plaats gaan vinden op het podium van het Europese Kampioenschap. Daar komen de grote namen voorbij en laten ze zich van hun beste kant zien. Tenminste, dat dachten we, dat hoopten we. Nee, sterker nog, daar gingen we van uit!

Maar hoe anders liep het allemaal. ‘Onze toppers’ gingen roemloos ten onder, de heren bakten er niet veel van en in plaats van dat ze Europees kampioen werden, kregen ze hoon en kritiek over zich heen. Vooral de coach, Frank de Boer moest het ongelden. Ik ga niet vanuit deze stoel bepalen of die kritiek terecht of onterecht was, dat mogen anderen doen. Met name Johan Derksen ging nogal tekeer over de bondscoach en zijn team. Soms erg hard; hij ging er met gestrekt been in om maar even in voetbaltermen te blijven. Ik kan me voorstellen dat Frank de Boer en zijn spelers daar wel een paar nachten van wakker gelegen hebben en dat is ook niet erg; wie zich brandt moet op de blaren zitten. Zo gaat dat nu eenmaal in de grotemensenwereld. Daar leren we ( hopelijk) van.

Ik ben van mening dat het belang van een goede coach onderschat wordt. Vaak wordt er nonchalant en laconiek geredeneerd. Men denkt: dat doe ik wel even. De gevolgen en resultaten zijn soms lastig te overzien en in te schatten. Een goede coach heeft een helikopterview; hij kan het geheel overzien, hij heeft een doel, een missie en middels een visie probeert hij het doel samen met zijn team te bereiken. Frank de Boer is dat niet gelukt, met als gevolg dat de kritiek van Johan Derksen en zijn collega’s niet mals was.

Ongetwijfeld zijn er bij u op de werkvloer ook situaties waarbij u moet ingrijpen, moet coachen. We hebben van het afgelopen EK in elk geval kunnen leren om dat niet te laat of halfslachtig te doen. Coach helder en duidelijk, met een visie die voor iedereen in uw omgeving ook helder en duidelijk is. Zorg dat uw spelers met een duidelijke boodschap het veld opgaan en stuur waar nodig op tijd bij. Zorg voor een sportieve wedstrijd met passie en strijd en laat dat een sleutel naar de overwinning zijn. Laat het in elk geval niet zover komen dat de een of andere ‘Johan Derksen’ u of uw spelers de waarheid moet gaan vertellen.

Prettige wedstrijd!

Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

In 2022 gaat Omroep Brabant voor de 25e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers en innovatieve worstenbroodbakkers kunnen zich nu inschrijven voor deze jubileumeditie.