Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking. Hopelijk ontstaat er een synergie, of met andere woorden: de samenwerking tussen Vlees + en Vleesmagazine zou beter/effectiever moeten zijn dan dat elk vakblad voor zichzelf zou werken. En daaruit voortkomend zou één grote winnaar moeten komen, namelijk u, beste collega.

Natuurlijk begrijp ik ook dat er allerlei commerciële overwegingen aan ten grondslag liggen, dat is logisch. Maar in de eerste plaats ben ik slager en ik redeneer dan ook vanuit die hoedanigheid. Overigens zijn puur zakelijke en commerciële overwegingen niet altijd de beste raadgevers – daar zijn voorbeelden genoeg van te vinden – maar in dit geval geloof ik in een synergie. Veel kennis en kunde komen op deze manier samen. Kennis die we goed kunnen gebruiken om ons vak op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Ik hoop – nee, beter nog – ik vertrouw op een succesverhaal. Elke keer een goed vakblad met interessante artikelen, leerzame verhalen en informatie waar u wat mee kunt! Wij, de schrijvers en de samenstellers, gaan in elk geval ons best doen. Wellicht heeft u ook ideeën, vragen, opmerkingen, kritische noten? Laat het ons weten! Samen staan we sterk, dat is synergie en dat moet dan ook de echte doelstelling zijn van deze samenwerking. Bij een mooi vak hoort een goed vakblad en dat kunnen we niet alleen; dat doen we met z’n allen. Alleen op deze manier bereiken we echte synergie en dan wordt 1 + 1 misschien wel 3.

Altijd op de hoogte blijven?