Efficiënte feestdagen

Josja Haagsma (foto Pascal Goudkuil)

Slagers over... Feestdagen

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Slager Josja Haagsma en meesterverkoper Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over de feestdagen.

Het jaar vliegt weer voorbij. Het is eind september en de slagers bereiden zich alweer voor op de komende Kerstdagen. Hoe zullen die er dit jaar uitzien? De laatste twee jaren was het met Kerst enorm druk. Voor dit jaar is het allemaal nog onzeker hoe de feestdagen eruit zullen gaan zien. Denk aan personeelstekorten, de almaar stijgende prijzen en een besteedbaar inkomen dat steeds verder naar beneden lijkt te gaan.
Het liefst willen we natuurlijk onze klanten met onze eigen, mooie, ambachtelijk gemaakte producten de winkel uit te zien lopen. Het lekkerste stukje vlees en het liefste ook nog iets unieks. Bijvoorbeeld een lekker gevulde varkenshaas met mozzarella en Parmaham en een huisgemaakte aardappelgratin om als bijgerecht bij die rollade te serveren. Er gaat alleen nogal wat extra tijd zitten in het maken van deze producten en met de kerstdrukte in aantocht en weinig personeel voor handen zou dat wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen. Ook wanneer de klanten minder te besteden hebben. Daarom zullen we zo efficiënt mogelijk moeten werken.
Om die redenen maak ik tijdens de Slavakto een gourmetschaal die origineel is, maar waar qua bereiding niet veel meer werk in gaat zitten dan in de originele producten. Maar wel met leuke en verrassende smaken. Je moet bijvoorbeeld denken aan een mini-cordon blue met een leuke twist, gevulde slavinkjes en pittige worstjes. Dus wie weet kunnen we dit jaar met Kerst toch iets speciaals en betaalbaars aan onze klanten aanbieden en houden wij slagers de drukte in de hand. 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ondergang van ons ambacht?

Ondergang van ons ambacht?

Zelf vind ik het als slager het mooiste om echt contact te hebben met het vlees. Elk stukje vlees zelf vastgehouden te hebben. Er iets van te vinden en het daarna te verwerken tot een mooi eindproduct

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het team van Vleesmagazine wenst iedereen prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Drukte bij de slager in aanloop naar de kerst

Drukte bij de slager in aanloop naar de kerst

Slagers merken momenteel weinig van de koopkrachtdaling bij consumenten. In de winkels is het in aanloop naar de kerstdagen lekker druk. “We hebben niet het idee dat er minder geconsumeerd gaat worden dan andere jaren”, aldus Joep Klaver, directeur van de Keurslager.