Eendracht maakt macht

_DSC3751.Franny.WEBSITE.FotoCreativabyCindy

Dat slagers creatief zijn, wist ik al van de vele vakwedstrijden die worden gehouden. ‘Hoe komen ze erop?’, denk ik dan, als er weer eens een prachtig nieuw product wordt gepresenteerd.

Dat elk probleem ook kansen biedt, zie ik steeds meer om ons heen. Met dank aan de coronacrisis heb ik heel mooie initiatieven zien ontwikkelen. Snel anticiperen en onze eigen draai geven aan de maatregelen, daar zijn we goed in. Niet zeuren en demonstreren, maar de schouders eronder, de verantwoordelijkheid nemen en volle kracht vooruit. We richten ons op wat er wél kan en ik moet eerlijk zeggen: ons team staat momenteel als een huis. Eendrachtig de vijand corona buiten de deur zien te houden, maakt de saamhorigheid groot.

Veerkracht en creativiteit

Dankzij jullie als mijn netwerk, kan ik veel informatie ontvangen en delen. Via de appgroep van de Keurslager-managementcursus is er een doorlopende uitwisseling van acties, ideeën en

mogelijke oplossingen om de komende feestdagen zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen. Ik ben zo ontzettend onder de indruk van de veerkracht en creativiteit van onze collega’s. Wat heeft corona al veel invloed gehad op ons aller bedrijfsvoering.

'Na jaren van voorbereiding was het moment van de verbouwing aangebroken'

Franny van Linschoten

In deze tijd zijn er ook collega’s die, net als wij, middenin of net na een verbouwing zitten.

Na jaren van voorbereiding was ook bij ons het moment aangebroken. De fundering wordt vervangen. Waar bij de meeste panden de boel totaal gestript wordt, was dat bij ons pand geen optie. De ingrijpende verbouwing van vijf jaar geleden is nog niet afgeschreven, bovendien nog te mooi om te vernielen. Dus werd er een plan bedacht om via ons buurpand een extra kelder uit te graven en op die manier ook de nieuwe palen te kunnen aanbrengen onder ons dubbele pand.

Geluid van de drilboor

Ons team kreeg dus - naast alle coronaperikelen - ook nog eens te maken met het soms overweldigende geluid van de drilboor, en de heerlijke slagersgeur werd vervangen door die van dieselolie. Tegen beide biedt het mondkapje geen bescherming en ik bewonder hun blijmoedigheid.

Zelfs in deze lastige tijden staan deze mensen hun mannetje en helpen ze vriendelijk alle klanten. Begin januari hopen we dat we weer kunnen opbouwen. Dan zullen we uiteindelijk meer ruimte kunnen benutten dankzij de extra kelder. Tot die tijd wachten we geduldig af wat er nog meer op ons pad komt.

Ik wens jullie allen een goede voorbereiding en een prettige werksfeer toe.

 
Lees ook
‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.

The great reset

The great reset

Nee, ik ga hier geen complottheorie uit de doeken doen. Gisteren overdacht ik het jaar 2020 en daarbij aan de worsteling of keuze die ik nog voor de lock down verwoord had. Het jaar 2020 was begonnen met een paar klanten die zich verontschuldigden voor het eten van minder vlees, wat zich ook vertaalde naar een stukje minder omzet.Dat was de basis van...

De natuur bepaalt

De natuur bepaalt

Inmiddels is het alweer 2021. Het jaar begon niet zoals iedereen ongetwijfeld had gehoopt, net als iedereen weet dat de tijd geen rekening houdt met onze wensen. De vraag is waar we naartoe gaan. Wie geeft ons het inzicht op waar we over een paar maanden zullen staan?Ook de komende tijd is nog steeds onzeker en nog steeds hebben we geen idee welke kant...