Eendracht maakt macht

Dat slagers creatief zijn, wist ik al van de vele vakwedstrijden die worden gehouden. ‘Hoe komen ze erop?’, denk ik dan, als er weer eens een prachtig nieuw product wordt gepresenteerd.

Dat elk probleem ook kansen biedt, zie ik steeds meer om ons heen. Met dank aan de coronacrisis heb ik heel mooie initiatieven zien ontwikkelen. Snel anticiperen en onze eigen draai geven aan de maatregelen, daar zijn we goed in. Niet zeuren en demonstreren, maar de schouders eronder, de verantwoordelijkheid nemen en volle kracht vooruit. We richten ons op wat er wél kan en ik moet eerlijk zeggen: ons team staat momenteel als een huis. Eendrachtig de vijand corona buiten de deur zien te houden, maakt de saamhorigheid groot.

Veerkracht en creativiteit

Dankzij jullie als mijn netwerk, kan ik veel informatie ontvangen en delen. Via de appgroep van de Keurslager-managementcursus is er een doorlopende uitwisseling van acties, ideeën en

mogelijke oplossingen om de komende feestdagen zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen. Ik ben zo ontzettend onder de indruk van de veerkracht en creativiteit van onze collega’s. Wat heeft corona al veel invloed gehad op ons aller bedrijfsvoering.

'Na jaren van voorbereiding was het moment van de verbouwing aangebroken'

Franny van Linschoten

In deze tijd zijn er ook collega’s die, net als wij, middenin of net na een verbouwing zitten.

Na jaren van voorbereiding was ook bij ons het moment aangebroken. De fundering wordt vervangen. Waar bij de meeste panden de boel totaal gestript wordt, was dat bij ons pand geen optie. De ingrijpende verbouwing van vijf jaar geleden is nog niet afgeschreven, bovendien nog te mooi om te vernielen. Dus werd er een plan bedacht om via ons buurpand een extra kelder uit te graven en op die manier ook de nieuwe palen te kunnen aanbrengen onder ons dubbele pand.

Geluid van de drilboor

Ons team kreeg dus - naast alle coronaperikelen - ook nog eens te maken met het soms overweldigende geluid van de drilboor, en de heerlijke slagersgeur werd vervangen door die van dieselolie. Tegen beide biedt het mondkapje geen bescherming en ik bewonder hun blijmoedigheid.

Zelfs in deze lastige tijden staan deze mensen hun mannetje en helpen ze vriendelijk alle klanten. Begin januari hopen we dat we weer kunnen opbouwen. Dan zullen we uiteindelijk meer ruimte kunnen benutten dankzij de extra kelder. Tot die tijd wachten we geduldig af wat er nog meer op ons pad komt.

Ik wens jullie allen een goede voorbereiding en een prettige werksfeer toe.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Vlees in de media | week 9-2023

Vlees in de media | week 9-2023

Sharon en haar man hebben acht medailles gewonnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland en Blom’s Slagerij sluit zijn deuren. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.