Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

‘Een goede slager; dat is echt een vertrouwenskwestie’, zei mijn moeder altijd. En vrolijk stapte ze op de fiets om vijf kilometer verderop haar vlees te halen. Dolblij was ze dat ik verkering kreeg met een slager. Hoewel mijn vader een timmerman ook wel zag zitten...

Iedereen kent wel de verhalen van mensen die vol trots vertellen over hun slager. Op de één of andere manier hebben wij slagers veel ambassadeurs onder onze trouwe klanten. Wanneer ik onbekenden vraag naar hun slager, dan volgen steevast een brede lach en een enthousiast verhaal. Hoe vaak mijn man Hubert niet hoort ‘Ik heb je vader nog gekend’ of ‘Ik heb nog altijd een pen van jullie’.

[intermezzo:3]

Aardige verzameling

Dat laatste behoeft enige uitleg. Mijn schoonvader had namelijk het gebruik om bijzondere gebeurtenissen aan te kondigen met het uitdelen van een pen met opdruk aan zijn klanten. Zo hebben we ondertussen een aardige verzameling. Speciaal voor ons huwelijk kwam er een witte. Pa van Linschoten maakte zijn hele clientèle via de tekst duidelijk dat hij ons huwelijk wel zag zitten: ‘Hubert en Franny van Linschoten 24 juni 1985’. Gevolgd door ‘HOERA!’.

[intermezzo:1]

Half maart van dit jaar kwam onze beroepsgroep in een rollercoaster terecht. Waar eerst onze webshop weinig prioriteit kreeg, is deze sinds eind maart zowel volledig ingevuld als gekoppeld met iDeal. Dat was best even schakelen.

Ellenlange kerstperiode

Je verkoopt een product aan iemand, die dat niet ziet en al heeft betaald. Een soort ellenlange kerstperiode, maar dan zónder die perfecte voorbereiding, brak aan. Naast het feit dat we onze klanten goede kwaliteit bieden, maken ze nu ook ander afwegingen; waar voel ik me het veiligst, wie biedt de juiste service en wie maakt het me makkelijk door te bezorgen?

[intermezzo:2]

Ik kreeg op mijn telefoon verschillende reactie binnen en één van de reviews, die toevallig gisteren binnenkwam, wil ik graag even met jullie delen. Een klant schrijft: Super service. Online besteld en betaald. Gewicht was 50 gram minder en er zat (zonder vraag van mij) 70 cent retour bij mijn bestelling. Oprecht en eerlijk dus.

Ik dacht even aan de enorme markt van online-aanbieders. Wij kunnen nog steeds het verschil maken bij ónze en nieuwe klanten. Zolang we ons mogen verheugen in een positieve respons van onze klanten, zie ik de aankomende tijd met vertrouwen tegemoet.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
What you see is what you get?

What you see is what you get?

Het idee is dat onze belastingtarieven transparant zijn. Helaas niet. Hieronder een korte uiteenzetting over de effectieve belastingdruk gebaseerd op het aangenomen Belastingplan 2023 en voorbeelden uit de fiscale adviespraktijk.

Minister Adriaansens bij De Ondernemer Kiest Live: ‘Er blijft altijd ondernemersrisico’

Minister Adriaansens bij De Ondernemer Kiest Live: ‘Er blijft altijd ondernemersrisico’

Naar aanleiding van de verkiezingen was Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat, te gast bij De Ondernemer Kiest Live. Ze sprak hier onder meer over de TEK-regeling, die in het leven is geroepen om ondernemers een compensatie te geven bij hoge energiekosten.

After-december-dip

After-december-dip

In mijn laatste column schreef ik dat ik zo kon genieten van de decembermaand, de voorbereidingen en de keuze van strategie. Binnen een mum van tijd was de decembermaand voorbij en zaten we met de familie vermoeid, maar voldaan aan ons eigen kerstdiner.