Dubbel

18 september 2020 Michelle de Koning

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken. Alles op afstand, maar in de supermarkt wel iemand die even snel voor me langs iets uit een schap pakt. Mensen die zich aan alle regels houden en mensen die steeds meer regels negeren omdat het zo niet vol te houden is. Landen waar je de ene dag heen mag en de andere dag niet meer. Het is allemaal dubbel. En daarmee ook ingewikkeld. Want waar kun je nu op sturen, zowel persoonlijk als op werkgebied? Hoe gaat het najaar eruitzien? Evenementen worden soms toch weer afgelast of krijgen een andere vorm. Kinderen gaan weer naar school – al dan niet met mondkapjes – en is dat een risico? Gaan we straks weer in lockdown of lukt het om dat te vermijden?

Als je een eigen zaak hebt moet je wel vooruitkijken. De onzekerheid kun je niet voor zijn, maar je kunt er wel vanuit je eigen kracht op voorsorteren. En de afgelopen periode hebben we gelukkig kunnen zien dat slagers en andere versondernemers de crisis in het algemeen goed doorstaan (helaas niet allemaal, ook dat is weer heel dubbel). Op pagina 24 zegt Frank Janssen van Foodbase daarover: “Thema’s als gezondheid en duurzaamheid staan hoger aangeschreven en de verwachting is dat dit zo zal blijven. Dat de versspecialist hierin een rol speelt, staat vast. Welke rol, dat bepaalt hij zelf.”

Om u te helpen bij de keuzes waar u voor staat, vulden wij dit nummer met onderwerpen waar het in uw dagelijks werk over gaat: vlees, inrichting, medewerkers, klanten. Met al deze artikelen bieden we u hopelijk wat tegenwicht voor alle onzekerheid van deze tijd. Omdat de wereld – hoe dubbel ook – toch doordraait. We gaan elke dag weer naar ons werk en moeten ons hoofd boven water zien te houden. Met dubbele inzet.

Altijd op de hoogte blijven?