Deel 15: Boete doen (13 mei 2009)

4 januari 2010 Caroline

Ben d’r weer. Drie kilo zwaarder (!) dan de vorige keer. Reden ook waarom mijn dieet-relaas een tijdje in de sluimerstand heeft gestaan. Want zeg nou zelf, je praat makkelijker over dingen die goed gaan, dan over dingen die slecht gaan. Het mooie weer in april heeft mij denk ik genekt. De roseetjes met stukjes stokbrood waren té lekker… 


Ik voel heel erg mee met Oprah Winfrey en Kirsty Alley en Paul de Leeuw, die alledrie recent publiekelijk boete hebben gedaan over hun gewicht. De tv-coryfeeën voeren net als ik een Tachtigjarige Oorlog. Van wieg tot graf vechten tegen de kilo’s.

Paul de Leeuw oogstte afgelopen week bewondering door liefst vijftien kilo te zijn afgevallen.

Toen ik afgelopen week een bericht maakte over Kirsty Alley, die sinds ze vegetarisch is gaan leven de kilo’s eraan zag vliegen, dacht ik: ‘Okay Van der Plas, nu ga jij ook boete doen tegenover je lezers. Als én Oprah én Kirsty én Paul voor het oog van tientallen miljoenen mensen durven te zeggen dat ze ‘van de wagen zijn gevallen’ of op een weegschaal durven te staan, waarom ik verstop ik mij dan voor die paar honderd die dit weblog maandelijks lezen?’ 


Bij deze dus. De weegschaal gaat weer richting de 100… Ik schaam mij, maar het is niet anders.


Een jojo als ik, is net bijna net zo erg als een alcoholverslaafde (hoewel ik met mijn gesnack niet meer kapot maak dan me lief is…), maar net als een alcoholverslaafde kan ik mij als dikkerd geen misstapjes veroorloven. Elk misstapje wordt bij mij genadeloos afgestraft door de weegschaal, zo blijkt maar weer.


Dus, opnieuw heb ik mijzelf streng toegesproken. De zomer is aanstaande en ik wil die mouwloze jurk toch echt dragen! 


Curves

Het strenge toespreken heeft inmiddels geleid tot een abonnement bij Curves. Curves is 30 minuten fitnessen voor vrouwen. Je moet minimaal drie keer in de week gaan om effect te creëren. Het principe is simpel: elke dertig seconden, gedurende een half uur wissel je van toestel. De toestellen wissel je af met bewegen, ook dertig seconden. Na een half uur heb je intensief, zonder pauze getraind. En, als je het goed doet, 500 calorieën verbrand.

Ik weet, er zijn niet zoveel vrouwen in de vleesindustrie, maar de vrouwen díe dit lezen kan ik echt aanraden Curves te proberen. Laat me dan ook even weten wat je er van vond.


Het mooie van Curves is dat je als werkende vrouw en moeder geen excuus meer hebt dat fitnessen zoveel tijd in beslag neemt. Bovendien tegen de tijd dat je het zat bent, ben je alweer klaar.

(Kijk hier voor een demonstratie van Curves)

Brood

Nu moet ik - net als Kirsty Alley – nog afkomen van mijn brood cravings. Ik heb met mijn afvalcoach Edith, die ook weinig van mij heeft vernomen omdat ik te laf was om aan de bel te trekken, nog zó afgesproken dat ik brood toch echt zoveel mogelijk zou laten staan. Maar ik vind dat zoooo moeilijk.

Liever nog een maand geen vlees, dan een maand geen brood. Wie had dat van mij gedacht?

Tot gauw (écht!)

Altijd op de hoogte blijven?