(2) Het Weblogdieet (9 oktober 2008)

4 januari 2010 Caroline

 

Hieperdepiep. Er is een pond af! Vijfhonderd hele grammen. Ben ik blij mee, want een pond per week is 26 kilo per jaar, toch?

Ik weeg nu geen 105,8 meer, maar 105,3. Hoe ik dat heb gedaan? Eigenlijk simpel: geen vet vlees meer, drie lichte maaltijden per dag, veel water en veel wandelen. Ik zit al helemaal in de flow. 


Geheim

Mijn besluit om ‘en plein publique’ te gaan afvallen is niet onopgemerkt gebleven. Ik wist wel dat Het Gewicht Van De Vrouw één van de best bewaarde geheimen ter wereld was, (tezamen overigens met de inhoud van de vrouwentas), maar dat ik zóveel reacties zou krijgen op mijn openbaring over mijn gewicht en streven om af te vallen, had ik niet verwacht. 


Los van de vele ‘succes’ en ‘sterkte’ mailtjes kreeg ik deze week ook veel reacties op het feit dat ik het aandurf om mij op deze website zó bloot te geven (hoewel ik mensen die letterlijke aanblik nog even zal besparen ;-) .

Zelfs aan mijn bureau kwamen collega’s mij persoonlijk vertellen dat ze het ‘ontzettend dapper’ van mij vinden om zoiets privés als je gewicht met duizenden – voor mij veelal onbekende – lezers te delen. 


Stok

Waarom ik het dan doe? Ten eerste omdat ik dagelijks schrijf over voedsel. En voedsel is – naast leefstijl - verantwoordelijk voor iemands gezondheid, ook de mijne. Ten tweede omdat ik zal proberen te bewijzen dat je ook met vlees eten gezond, fit en slank kan worden. Als je maar kiest voor de gezonde soorten en de mate waarin. En last but not least: omdat dit de ultieme stok achter de deur is. 


Afgang

Liegen en smokkelen kan nu immers niet meer. Een vette hap in ons bedrijfsrestaurant is er niet meer bij en met de lift naar boven durf ik ook niet meer. Krijg ik geheid commentaar van mijn collega’s. Tegenover u als lezer zou het daarnaast een afgang zijn om níet af te vallen. Nu ik met zoveel openheid en bombarie mijn Grote Afvalproject heb gedeeld, ben ik verplicht om te laten zien dat ik het kan. Dikke Caroline moet Slanke Caroline worden.


Daar over nadenkend…Misschien heb ik wel het Ei van Columbus uitgevonden: Het Weblogdieet. Minder eten omdat je het publiek hebt gemaakt via het wereldwijde web. Denk dat ik maar alvast een patentje ga aanvragen… 


Tot de volgende keer! (en op naar de 104,8)

(P.s: Afslanktips zijn nog steeds welkom. Ik wil alleen de naam Sonja Bakker niet horen. Brrr, wat een naar mens. Dan maar liever dik...)

 

Altijd op de hoogte blijven?