Zo kan vlees helpen tegen spierpijn

23 november 2022 partner content Pexels

Iedereen krijgt wel eens spierpijn. Wanneer je nou een intensieve training hebt gedaan of ineens iets zwaars tilt. Soms kan dit erg vervelend zijn als je de volgende dag weer moet werken of gewoon comfortabel je activiteiten wil doen. Je kunt op je voeding letten, oefeningen doen of genieten van een massage. Maar wat werkt effectief? Je leest het in onderstaande blog.

Hoe werkt spierpijn?

Spierpijn krijg je meestal als jouw spieren worden overbelast. Denk hier bijvoorbeeld aan het tillen van iets zwaars wat je misschien niet vaak doet. Spieren kunnen hierdoor overbelast raken waardoor er als het ware scheuren in je spieren komen. Dit kan veel pijn doen en dan is het beste om je spieren te laten rusten. Wanneer je veel sport, is het aan te raden om verschillende zorgverzekeraars via de zorgvergelijker met elkaar te vergelijken om te kijken welke zorgverzekeraar de meeste fysio behandelingen te bieden heeft.

Spierpijn door sporten

Wat ook kan gebeuren is dat er tijdens het sporten afvalstoffen in je lichaam worden opgebouwd. Als er te veel afvalstoffen in je lichaam bevinden, kan dit de volgende dag voor spierpijn verzorgen. Als je wel eens naar de sportschool bent geweest en na een training merkt dat je spieren strak aanvoelen, dan heb je meestal te maken met een ophoping van afvalstoffen.

Spierpijn tegengaan

Er is geen manier waarmee spierpijn plotseling verdwijnt. Jouw lichaam heeft tijd nodig om afvalstoffen weg te voeren en je spieren te repareren. Wat wel kan helpen is de pijn verlichten door een massage gun te gebruiken. Strakke spieren na een training kunnen weer ontspannen worden door het gebruiken van een massage gun. Ook draagt het slikken van de juiste voedingssupplementen bij aan een sneller spierherstel.

Spierpijn verminderen

Om spierpijn te verminderen moeten spieren getraind worden om zwaarder belast kunnen worden. Spieren moeten niet alleen sterker worden, maar ook flexibeler. Ook hierbij kan het gebruik van een massage gun helpen. Door een massage gun te combineren met jouw normale training zullen spieren zich meer ontspannen waardoor de kans op kramp tijdens de training kunnen worden voorkomen.

Zorg voor een massage

Je kunt naar massage gun reviews kijken als je wil weten hoe het product werkt en van wat voor kwaliteit het is. Mensen vertellen je meestal of er implicaties zijn met het product of als er juist iets opmerkelijk goeds is aan een product. Aangezien er velen massage guns zijn kan het zoeken naar de juiste toch nog wat tijd kosten. Als je tijd wil besparen kan je ook hier klikken als je eenvoudig een lijst wil met de beste massage guns.

Zorg voor voldoende eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen voor onze spieren. Vooral wanneer je veel sport, is het daarom dus ook belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit kun je doen door het eten van vlees of andere voedingsmiddelen zoals; ei, zuivel, groenten, vleesvervangers, maar ook verschillende eiwitshakes zijn aan te raden om voldoende binnen te krijgen. Het advies voor fanatieke krachtsporters is daarom dus ook om minimaal 1,5 tot 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Het drinken van shakes kan dus een goede en vooral ook snelle manier zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven?