‘We willen voor iedere klant een droomwinkel realiseren’

25 juni 2024 Naomi Heidinga Koeltechnisch Buro Midden Nederland
BEDRIJFSINFORMATIE | Koeltechnisch Buro Midden Nederland bestaat meer dan vijftig jaar. Bij het familiebedrijf staat service voorop. Klanten kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan koelmeubelen, waaronder het eigen merk. “Van zelfbediening-koelmeubel tot complete inrichting van een foodwinkel: we kunnen alles leveren”, aldus Bernadet Koops.

Het bedrijf werd ooit opgericht door Gijsbert Koops. Hij werkte daarvoor bij diverse bedrijven binnen de koudetechniek. Bij zijn laatste werkgever kreeg hij een gouden handdruk. Koops besloot zijn kennis niet verloren te laten gaan en begon voor zichzelf als koelmonteur. Hij overleed helaas op jonge leeftijd, maar zijn zoons Klaas en Gise namen het bedrijf over. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. De vijf kinderen van Gise hebben allen een plek gekregen in het bedrijf.

Koeltechnisch Buro Midden Nederland verkoopt onder meer koeltoonbanken van het eigen Koops-merk. “De Koops koeltoonbank onderscheidt zich door de unieke plaatkoeling-technologie”, vertelt Bernadet. “Hierdoor wordt het uitdrogen van een vochtrijk product tot het minimum beperkt. Tegenwoordig hebben wij ook de mogelijkheid om de Gisel koeltoonbank te leveren in een gekoelde hoek. Dit is voor ons assortiment en opstelmogelijkheden een grote aanwinst. We kunnen nu zowel een binnen- als buitenhoek aanbieden. Dit geeft veel meer vrijheid bij de inrichting van een winkel. De Gisel koeltoonbank is nu ook uit te voeren met een zelfbedieningsstuk in een geforceerde uitvoering. De gedeeltes sluiten op elkaar aan, zodat het één geheel lijkt. Deze combinatie levert tijdswinst op, omdat producten verpakt gepresenteerd kunnen worden, terwijl tegelijkertijd de service overeind blijft.”

Nieuw merk

Koeltechnisch Buro Midden Nederland koeling

Recentelijk is een nieuw merk centrale koelmachines toegevoegd aan het assortiment. “De fabrikant van deze koelmachines is gespecialiseerd in units met een frequentieregelaar met inverter compressor. Dat betekent dat ze dankzij deze speciale technologie kunnen inspelen op de weersomstandigheden en koelvraag. De compressor start onbelast op, waardoor deze geen piekbelasting heeft. Dit maakt de unit zeer energiezuinig en geluidsarm. Dankzij de robuuste omkasting en stille uitvoering zijn deze machines uitermate schikt om toe te passen in een situatie waar een geluidsnorm is vereist.”

Natuurlijke koudemiddelen  

Het team van Koeltechnisch Buro Midden Nederland is constant bezig met het verbeteren van hun aanbod. “Zo bieden we tegenwoordig ook koelmeubelen aan die koelen op CO2 als koudemiddel”, aldus Bernadet. “CO2 is een natuurlijk koudemiddel, dat is een groot voordeel. Natuurlijke koudemiddelen zijn veel beter voor het milieu; ze dragen niet of nauwelijks bij aan het broeikaseffect en zijn niet schadelijk voor de ozonlaag bij lekkage. Synthetische koudemiddelen bestaan nog wel, maar deze worden langzaam uitgefaseerd. In 2030 mag er nog slechts 20 procent van de huidige geproduceerde synthetische koudemiddelen op de markt worden gebracht. Zeker in geval van een lekkage kunnen deze synthetische koudemiddelen schadelijk zijn voor het milieu. Koelen op basis van CO2 is overigens wel duurder.  Met het oog op de toekomst hebben we onder meer onze koeltoonbank geschikt gemaakt voor CO2 als koudemiddel.”

Bij Koeltechnisch Buro Midden Nederland kunt u niet alleen terecht voor een losstaand koelmeubel, maar ook voor de gehele inrichting van de winkel. “Susana Matos is een nieuwe aanvulling op ons team. Ze kan ideeën voor een toekomstige winkel of inrichting uitwerken in een 3D-tekening. In onze showroom hopen wij u uit te dagen met verschillende materialen en kleurstalen. Hierbij denken wij graag mee met de styling en uitstraling van de winkel. Zo hopen wij voor iedere klant een droomwinkel te realiseren. Als u bij ons alleen een koelmeubel wilt bestellen en de inrichting aan een andere partij overlaten, dan kan dat ook.” 

Flexibel

Koeltechnisch Buro Midden Nederland slagerij (© Koeltechnisch Buro Midden Nederland)

Koeltechnisch Buro Midden Nederland kan snel schakelen. “We hebben eigen voorraad van de koeltoonbanken Gisel voorzien van plaatkoeling. Deze zijn uit voorraad leverbaar of hebben een productietijd van vier tot zes weken. We proberen waar kan flexibel te zijn. Bij ons dus geen lange levertijden, mits het aanbod natuurlijk past binnen uw situatie.” 

Bernadet vertelt over de eigen storingsdienst: “We zijn 24/7, 365 dagen per jaar bereikbaar. Deze service leveren we enkel aan bestaande relaties, aangezien wij deze service niet onbeperkt kunnen aanbieden. Overigens geldt dat we als bedrijf laagdrempelig willen zijn. Wanneer u voor ons kiest, maken we een afspraak om bij u langs te komen om uw wensen te bespreken. U bent ook van harte welkom in onze showroom: de koffie staat altijd klaar!” 

Koeltechnisch Buro Midden Nederland image

Koeltechnisch Buro Midden Nederland
Provincialeweg 52
4031 JM Ingen
0344 689 393
middennederland.nl
info@middennederland.nl

Altijd op de hoogte blijven?