Wat voor type horeca koelkast heb ik nodig voor het bewaren van vlees?

23 maart 2023 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Horeca koelkasten zijn er in allerlei uitvoeringen, soorten en maten. Als horeca-eigenaar, is het belangrijk dat je de juiste koelkast kiest voor de producten die je wilt koelen. Een bakkerij-koelkast heeft namelijk weer een andere functie dan een flessen of gastronorm-koelkast. Maar welke horeca koelkast heb je nodig om je vlees te bewaren? Voor het koelen van vlees heb je koelingen met een dubbele of enkele deur, variërend van zo’n 150 tot 1500 liter. De deuren zijn er zowel in gesloten als open varianten. De koeling van deze koelkasten kan op drie manieren werken: statisch, geventileerd en geforceerd. Lees verder voor meer informatie!

Dubbele en enkele deur koeling

Als je op zoek bent naar een koeling om verschillende soorten vlees op te slaan voor jouw horeca onderneming, dan biedt een koelkast met dubbele deur veel ruimte. Deze koelkasten zijn verkrijgbaar met dubbele schuifdeuren en met dubbele openslaande deuren, en hebben een inhoud van 1100 tot bijna 1500 liter, waardoor je er veel vleesproducten in kunt bewaren. Als je echter beperkte ruimte in de keuken hebt, is een koeling met enkele deur een goede oplossing. Enkele deur koelkasten zijn ook verkrijgbaar in zowel schuifdeur als klapdeur uitvoeringen, en hebben een inhoud variërend van 150 tot 850 liter.

Display koeling

Koelingen met een display waarin je vleesproducten kunt bewaren zijn beschikbaar in verschillende modellen, waaronder koelkasten met dubbele en enkele deuren. Een display koeling in jouw horecazaak kan de verkoop van jouw producten bevorderen, vooral als je de koelkast op een plek plaatst waar gasten hem kunnen zien en gemakkelijk toegang hebben. Met een display koeling kunnen gasten bijvoorbeeld hun eigen stukje vlees kiezen. Echter, in vergelijking met koelkasten met gesloten deuren zijn display koelkasten over het algemeen minder energiezuinig, omdat de displayverlichting en het openen van de deuren energieverlies kunnen veroorzaken. Het energieverbruik hangt echter af van verschillende factoren, zoals het model en de efficiëntieklasse van de koelkast. Overweeg daarom altijd om energie-efficiënte koelkasten te kopen om zowel de verkoop te bevorderen als energie te besparen. Het geld dat je bespaart door een energiezuinige koelkast te kopen, kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een keukenrenovatie.

Statische, geventileerde en geforceerde koelkasten

Een horeca koelkast kan op verschillende manieren worden gekoeld. Bij een statische koelkast wordt de koeling via de wanden verzorgd, aangezien de koelleidingen door de wanden lopen. Dit is geen ideale optie als de koelkast intensief wordt gebruikt, omdat bij frequent openen van de deuren warme lucht op de koude wanden slaat, wat kan leiden tot ijsvorming. Een geventileerde koelkast is een statische koelkast met een ingebouwde ventilator, waardoor de temperatuur gelijkmatiger is en de algehele koeling beter is. Een geforceerde koelkast daarentegen, wordt gekoeld door koude lucht met behulp van een ventilator de koeling in te blazen. Hierdoor blijven de producten beter op temperatuur, waardoor dit de beste keuze is voor jouw horecazaak/.

 

Altijd op de hoogte blijven?