Slager Johan Brouwer (links): “De marinades van Epos en de culinaire sauzen van Cookking kan ik zelf niet beter maken.”

Uw Slager Orneè Bolier en Epos – twee handen op één buik. Johan Brouwer kan altijd een beroep doen op rayonmanager Martin Hoogvliet en samen willen ze gewoon het beste uit de zaak halen. Dat kan alleen als je de beste producten maakt met de beste grondstoffen.  

Hartje zomer stond Martin Hoogvliet met de bekende foodtruck van Epos op straat in Zierikzee. Samen met Johan Brouwer, tegenover diens winkel: Uw Slager Orneè Bolier. Dat ze rijen mensen trokken, lag aan de pan vol hamburgers en braadworsten, de broodjes en alle lekkers eromheen. Hoewel, zonder hun enthousiasme en kookkunst was er geen mens blijven wachten. Zeer waarschijnlijk was het zonder foodtruck ook druk geweest, want sinds Johan en zijn vrouw in 2008 naar deze A-locatie trokken, is de omzet verdubbeld. “Het is hier bijna altijd booming business,” straalt Johan. “’s Winters komen er veel vaste klanten en het vakantieseizoen met toeristen duurt ook steeds langer. Dan is Zierikzee soms bijna drie keer zo druk bevolkt.”

Bieze Deli, Jebo en Neven Food

Johan doet als ambachtelijke slager graag veel zelf, van uitbenen tot… tja, zeg het maar. Hij lacht: “Gelukkig hoef ik niet ‘álles zelf te doen. Niet voor niets ben ik aangesloten bij Uw Slager, ze helpen goed. Maar ook neem ik veel basisproducten af van of via Epos.” Daarbij doelt Johan op het grote assortiment producten van Bieze, Jebo en de stoofgerechten van Neven Food. “Neven Food-producten zoals ambachtelijke konijnenbout zijn zo goed, daaraan kan ik niets verbeteren. De Jebo-vissalades zijn uniek. Bieze pas ik in heel veel gerechten toe en ook de marinades van Epos en de culinaire sauzen van Cookking kan ik zelf niet beter maken. Niet alleen de smaak, maar ook de structuur en de kleur doen ertoe. Het is heel prettig om zulke smaakvolle, professionele producten te kunnen inzetten. Het bevordert de verkoop. Ik kan daardoor al het basiswerk doen, m’n specialiteiten maken en promoten. Zo kan ik meer genieten van mijn vak en al die producten schelen me eenvoudigweg mankracht.” Martin Hoogvliet heeft er plezier in. “Ik kom hier zeker elke twee maanden, en als Johan iets nodig heeft regel ik het gelijk.”

Nieuwe lijn

Epos_advertorial 8-2021_salades_2

Vandaag komt Martin voor iets speciaals. De twee maken regelmatig samen nieuwe gerechten of proberen recepturen uit van producten die Martin meeneemt. Deze keer zijn het de ‘Bieze Deli’ saladesauzen en basissalades. Die zijn net nieuw en vormen een uitstekende basis om heerlijke gerechten mee te toveren. “Ik vind Bieze Deli meer dan een basis”, stelt Johan enthousiast vast. “Ik heb zojuist vier verschillende salades geproefd en er hoeft maar weinig bij om er je eigen draai aan te geven.”

Frisse fruitige kipsalade

Ter voorbereiding heeft Johan kip gerookt voor pulled chicken, om toe te voegen aan de Bieze Deli frisse fruitige kipsalade. Johan wil er wat meer selderij en appel in dan het recept aangeeft. “Dat maakt het nog net wat frisser en is prijstechnisch ook gunstig.” Slim bedacht, vindt Martin. “Slagers zijn creatief. Als ik vandaag bij vijftien slagers een Bieze Deli basis breng en ik kom over twee maanden terug, heeft iedereen er z’n eigen draai aan gegeven. Johans pulled chicken smaakt nergens anders zo. Uniek, van goeie kip en ambachtelijk. Dat vind ik zo mooi van slagers. Johan maakt bijvoorbeeld ook veel poké bowls, ook met Bieze Deli erin.”

Surimisalade

De tweede salade van vandaag wordt de Bieze Deli Surimisalade. Johan: “Mijn klanten willen ook visgerechten kunnen meenemen. Het is vroeg donker en het wordt kouder, de tijd van zomerse maaltijdsalades is over, het is nu tijd voor toastsalades. Bieze Deli past trouwens zeker zo goed in zomerse als in winterse gerechten. En denk erom, de consument is anders dan vroeger. Hij wil reuring, wekelijks iets anders proeven. Daar helpt Epos bij, met Bieze Deli, met Jebo, met Neven Food, en vooral met hun vakmanschap, enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid.” Martin: “Samenwerking is echt de sleutel tot succes. En die samenwerking komt van twee kanten.”

Bekijk hier de recepten van Epos voor surimisalade en frisse fruitige kipsalade.

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31 (0) 33 24 77190
Epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?