Veranderende voedselindustrie vraagt om innovatie

6 oktober 2022 partner content

De voedselindustrie verandert. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Het gevarieerde aanbod aan voedsel, een tekort aan arbeidskrachten en meer aandacht voor duurzaamheid vraagt dan ook om innovatie binnen het voedselverwerkingsproces. Gelukkig weten ze bij DGS-PS B.V in Haaksbergen hier wel raad mee. Het bedrijf in Overijssel is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote speler in de voedingsindustrie. Met inmiddels meer dan 130 medewerkers, installaties door heel Europa en systemen voor diverse sectoren, blijft DGS doorgroeien. Passie voor efficiëntie en innovatie zijn hiermee de drijfveren van de organisatie.

Robotiseren van processen

Om efficiëntie binnen de voedselindustrie te kunnen realiseren, is innovatie van cruciaal belang. Door gebruik te maken van robotisering, vision-technieken en software ontwikkelt DGS productielijnen van de toekomst. Passie voor innovatie brengt veel creativiteit en ideeën met zich mee, welke regelmatig uitmonden in grensverleggende oplossingen. De mogelijkheden binnen de voedselindustrie zijn eindeloos.

Win-win situatie door automatisering

Een geoptimaliseerd proces is waar we allemaal naar streven. Het inzetten van pick en place robots maakt uw proces dan ook sneller, praktischer en nauwkeuriger. Het monotone werk van het inpakken wordt hiermee volledig geautomatiseerd en zorgt voor een hoge mate van efficiëntie. Er zijn minder fysieke krachten nodig en zwaar werk wordt uit handen genomen. Een win-win situatie.

Meer vraag naar gevarieerd voedsel.

Door de stijgende vraag naar gevarieerder voedsel zijn bedrijven genoodzaakt hier op in te spelen. Dit betekent dan ook dat bedrijven vaak meerdere producten produceren op één locatie. Om dan efficiëntie te kunnen waarborgen zijn machines en systemen nodig die geschikt zijn voor verschillende producten. Bij DGS PS hebben ze palletiseerrobots ontwikkelt die inzetbaar zijn voor zowel dozen, kratten en blikken. Dit zorgt ervoor dat verschillende producten kunnen worden vervoerd middels dezelfde aanvoerband. Een apart systeem per product is niet nodig.

Robotisering binnen het palletiseren en depalletiseren van producten zorgt voor een geoptimaliseerd proces. Nooit meer een lijn stil door te weinig personeel. Daarnaast wordt het zware werk geautomatiseerd, waardoor er ergonomisch kan worden gewerkt.

Ziet u ook kansen binnen uw huidige proces? Of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk de website van DGS en neem vooral contact op. Met jarenlange ervaring en een team vol specialisten bent u altijd voorzien van het beste advies op maat.

Altijd op de hoogte blijven?