Stel het juiste bbq menu samen voor iedere liefhebber

19 april 2022 partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | De zomer komt er weer aan en dat betekent ook dat er weer gebarbecued kan worden! Lekker samen met familie en vrienden buiten tot laat tafelen onder het genot van een drankje en hapje van de bbq. Maar hoe stel je nou het juiste menu samen zodat er voor ieder wat wils is? In deze blog lees je hoe je het bbq menu het beste kunt samen stellen. 

Eigen recepten of voorverpakt?

Bij het organiseren van een bbq kun je de keuze maken of je zelf het vlees wilt gaan marineren of dat je deze gemarineerd en al koopt. Wanneer je lekker creatief in de keuken bent kan je zeker zelf aan de slag gaan. Denk hierbij aan verschillende marinades maar ook eigen gemaakte spiesjes met vlees of groenten. Ben je nou niet zo’n ster in de keuken of is het een onverwachte bbq? Dan kun je natuurlijk een bbq pakket kopen. 

Vleeskeuze

Er is oneindig veel keuze aan bbq vlees daarom is het handig om van tevoren te bedenken hoeveel je nodig hebt. Er wordt meestal gerekend op zo’n 400-500 gram vlees per persoon en dit kan worden aangevuld met verschillende bijgerechten zoals groenten, salades, brood of frietjes. De keuze van het vlees hangt af van de wensen van de gasten. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee of iemand vegetarisch is of geen varkensvlees eet. Daarnaast is het beter om het vlees te kopen bij een slager of expert omdat dit vaak verser is dan in de supermarkt. Zorg er in ieder geval voor dat er voor iedereen genoeg is en alles wat over is, kan je natuurlijk de volgende dag nog lekker opeten. 

Gas of houtskool?

Elke bbq is anders en daar moet je van tevoren ook rekening mee houden. Je hebt bbq’s die op gas werken, zorg ervoor dat de gasfles goed gevuld is dat je niet halverwege de bbq zonder komt te zitten. Een voordeel van een gas bbq is dat deze snel warm wordt. Dan heb je ook nog de houtskool bbq, hiervoor zul je houtskool en aanmaakblokjes moeten aanschaffen. Het duurt wat langer voordat de bbq warm is maar de smaak is een stuk lekkerder. 

Kortom, zorg ervoor dat je de bbq goed plant en maak een lijstje voor jezelf. Houdt rekening met de dieetwensen en haal het vlees bij een slager of online bij een expert. Zo kan er niks mis gaan en kun jij heerlijk genieten van een zomerse bbq.

Altijd op de hoogte blijven?