Spelenderwijs mooie gerechten creëren

1 november 2022 Xandra Veltman

Kevin van der Veen is 24. Hij ontdekte het slagersvak door een snuffelstage. Resultaat: in april opende hij zijn eigen winkel, ‘Stadsslager’ in hartje Groningen. Dit wordt zijn eerste winter en kerst, en dat in onzekere tijden. Hoe gaat hij het aanpakken? 

Foto's: Jan Willem van der Vliet

Ik heb geen vastomlijnd plan voor de winter en de feestdagen, ik laat het op me afkomen”, zegt hij met een grimas. Hij is bezig in de keuken, samen met Maurijn van der Werf, net zo jong en rayonmanager van Epos. De twee leerden elkaar kennen op de slagersvakschool.

Maurijn heeft wel een slagersachtergrond en werkt een klein jaar bij Epos. “Het is een uitdaging om vanuit Epos slagers te ondersteunen. Al heb ik ervaring als slager en krijg ik alle ondersteuning van door de wol geverfde collega’s, ik leer nog steeds het meeste van de slagers die ik bezoek. Elke slager doet het weer anders, iedere regio heeft z’n eigen cultuur. Dat vind ik geweldig.”

Actie 5 + 1 gratis

Op alle maaltijdsauzen! Geldig t/m 31 december 2022.

Epos sauzen actie_VLM 7-2022

Slager van de toekomst

Wat adviseert hij Kevin? “Dit is voor ons allebei nieuw. Alles loopt bij Kevin anders dan verwacht.” Dat beaamt Kevin. “Groningen is een studentenstad. Ik zag mezelf als ‘slager van de toekomst’ en zette in op broodjes, vleeswaren, maaltijden, hapjes, salades, enzovoort. De snelle keuken. En ja, studenten komen hier veel. Maar er komen ook veel bedrijven, mensen uit de buurt en buitenlanders voor vlees. Die omzet is een stuk groter dan verwacht. Ze willen speciale producten en ik lever prachtig vlees. Natuurkoe uit de natuurgebieden van Gieten, Gaasterlander kruidenvarken, boerderijkip, mooi kalfs- en lamsvlees. Alles 100 procent Nederlands en veel is biologisch, al mag ik dat niet zo noemen.”

Succesrecepten

‘Het niet weten’ schept ruimte voor creativiteit. De twee hebben samen al flink wat succesrecepten gemaakt, zoals de Thaise curry en het broodje filet Américain met Epos-saus, een echte hardloper. Kevin heeft goede ervaring met de Epos beenham- en tortillasaus, piri-piri, sweet honey en andere Epos-sauzen, -kruiden en -marinades. De Stadsslager straalt ambitie uit en klanten komen eropaf. Nu bereiden Kevin en Maurijn een serie overheerlijke stoofvleesgerechten met de drie nieuwe allergeenveilige Dutch Spices premium maaltijdsauzen. Die zijn, net als alle Epos-maaltijdsauzen, nu in de 5 + 1 actie. Straks lonken Mexicaans stoofvlees met hacheesaus, groentestoof en Hongaars stoofvlees in de toonbank. Kevin: “Deze maaltijdsauzen geven een mooie, evenwichtige smaak die recht doet aan de kwaliteit van het vlees en waar mijn klanten voor terugkomen.”

Winterrecepten in overvloed

Epos heeft winterrecepten in overvloed.  Deze zijn te vinden op de website.

Driegangenbuffet

Met kerst vertrekken veel studenten, weet Kevin. “Op vakantie of naar familie. De achterblijvers maken het samen gezellig. Ik maak waarschijnlijk een soort buffet waarbij je drie gerechten uitzoekt die je thuis kunt opwarmen. Dan heb je een driegangenmenu. Gourmetten verzorg ik ook. De nieuwe stoofpotten gaan zeker goed lopen en sommige klanten gaan voor mooi vlees om zelf te bereiden. Ik maak niet te veel reclame, want ik wil alles waar kunnen maken.” Kwaliteit leveren: het adagio voor goed ondernemerschap? Kevin: “Elke dag beschouw ik als een openingsdag; nog altijd krijg ik nieuwe mensen over de vloer. Hun eerste indruk moet goed zijn.” Maurijn vult aan: “Eigenlijk geldt dat voor elke slager, ongeacht hoe lang je in het vak zit. Trends veranderen, je krijgt jonge mensen in je zaak. Ga mee met de tijd en blijf in ontwikkeling. Je hoeft het niet alleen te doen.” 

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?