Het event vindt plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De uitstraling van deze immense industriële werkloods past precies bij die van de Slavakto: één en al ambacht (foto: Jelle Akkerman).

Invloeden van over de grenzen razen in de markt voorbij. Slavakto brengt je die wereld aan ontwikkelingen dichterbij. Het event in Utrecht draait dit jaar namelijk volledig om innovatieve trends, internationale smaakmakers en ondernemerschap.

En net zoals de slagersbranche verandert, maakt ook de Slavakto zelf een transformatie door. Na drie jaar afwezigheid verschilt de vakbeurs in oktober van de voorgaande edities door een totaal vernieuwde opzet. Van een traditionele slagersbeurs verandert de Slavakto in een inspirerend event, dat naadloos aansluit bij de behoefte van de slager en alle ontwikkelingen in onze wereld. Die nieuwe opzet vraagt ook om een nieuwe locatie: het event vindt niet langer plaats in de Jaarbeurs, maar verhuist naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De uitstraling van deze immense industriële werkloods past precies bij die van de Slavakto: één en al ambacht.

Nieuw tijdens deze editie zijn ook de twee podia waar je sessies met toonaangevende sprekers kunt volgen over thema’s die momenteel spelen in de slagerijsector. De uitdagingen rondom het ondernemerschap, zoals bedrijfsovername, personeelsbeleid en online verkoop, is daar één van.

Laat je vakmanschap zien

Wie Slavakto zegt, zegt vakwedstrijden! Laat op 30 september en 1 oktober jouw slagersvakmanschap zien bij SVO vakopleiding Food in Houten. Nieuw in deze editie zijn de rubrieken ‘Vegetarisch/hybride producten’ en ‘Show-schotel’. Inzendingen in deze laatste rubriek mogen op maandag 3 oktober hun show-schotel persoonlijk naar de Werkspoorkathedraal brengen voor de keuring.
Een vakkundige jury onder leiding van John Bakker keurt zoals altijd alle producten tijdens de wedstrijden. Na de keuring krijg je een juryrapport. Meedoen is dus een uitgelezen kans als je bezig bent met productverbetering of -ontwikkeling. Volgt een medewerker een opleiding bij SVO vakopleiding Food? Dan kan hij/zij gratis meedoen met één product. Doe mee en schrijf je in op www.slagerswedstrijden.nl.

Toonaangevende sprekers

Pat Whelan, slager en auteur van de bestsellers ‘An Irish Butcher Shop’ en ‘The Irish Beef Book’, komt speciaal over uit Ierland om het geheim van zijn succes met je te delen. Zijn focus ligt op het levend houden van de traditionele ambachtelijke slagersvaardigheden in combinatie met nieuwe trends. Hij zal vertellen over zijn creatieve gebruik van sociale media, hoe hij partnerschappen aangaat en zijn ondernemersvaardigheden inzet.

Maar we willen je tijdens de Slavakto ook inspireren met sprekers over de nieuwste snufjes, technieken en smaakmakers om jouw ambacht te verrijken. Zo verschijnt Meneer Wateetons op het podium. Hij is foodwriter, wetenschapper, auteur van acht gezaghebbende kookboeken en leider van humoristische kookworkshops. Jord Althuizen mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Deze voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur én avonturier startte in 2010 met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Met het oog op duurzaamheid, 3D printing en plantaardige producten deelt Erik Theeuws, Food and Beverage directeur van Loetje, zijn visie op productontwikkeling en wat dat in de praktijk oplevert. En Mosa Meat is aanwezig om je bij te praten over kweekvlees.

In gesprek met leveranciers

Tijdens de Slavakto 2022 krijg je ook de kans om in gesprek te gaan met de leveranciers. Wij nodigen rund-, kip- en varkensleveranciers op het podium uit voor een goed gesprek. Per categorie hebben zij het met elkaar en met jou over beleid, keuzes en do’s en don’ts om je als slager een bewuste keuze te helpen maken voor deze producten.

Naast al die vernieuwingen is er één onderdeel van de slagersvakbeurs dat niet veranderd is. Net als altijd heb je als exposant de kans om meer dan 2000 versspecialisten uit het hele land te bereiken. Je krijgt een stand die je helemaal zelf mag inrichten. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor exposanten.
Heb je interesse in een plek als exposant? Surf dan naar slavakto.nl/exposanten of mail naar exposanten@slavakto.nl voor meer informatie over de standaardpakketten en deelname.

Meer info en kaartverkoop

Via www.slavakto.nl kun je alvast je kaartje bemachtigen. De kosten per kaartje zijn
25. Ben je uitgenodigd door een leverancier? Gebruik dan de registratielink die je per mail hebt ontvangen. 

Slavakto: de wereld aan je voeten

Datum: 4 en 5 oktober
Tijd: 14:00 tot 22:00 uur
Locatie: Werkspoorkathedraal in Utrecht
Kaartjes zijn à 25 te koop op
www.slavakto.nl

Voor vragen over marketing:
marketing@slavakto.nl
Voor vragen over deelname als exposant: exposanten@slavakto.nl
Voor vragen over algemene zaken en media: info@slavakto.nl

slavakto logo klein

Altijd op de hoogte blijven?