Slavakto nieuwe stijl: voor de slagers van nu en later

27 september 2022

Met een programma bomvol aandacht voor innovatieve trends, smaakmakers en nieuwe technieken is Slavakto hét event voor iedereen die in de slagerij werkt. Twee dagen lang draait het in Utrecht om ontmoeten, inspireren, innoveren én doen. 

Na drie jaar afwezigheid is Slavakto terug. En hoe! Met een vernieuwde opzet en de Werkspoorkathedraal in Utrecht als locatie verandert de traditionele slagersvakbeurs in een waar event. Het doel? De ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen in de slagerswereld dichterbij brengen. Met een bezoek aan Slavakto ontdek je in één dag wat al die nieuwe tendensen voor jou als vakman of -vrouw betekenen. En dat niet alleen: je ontdekt ook hoe je daar als ondernemer het beste op inspeelt!

Wat je niet moet missen

Er is dus ontzettend veel te zien en te beleven tijdens de beurs. Wat je absoluut niet mag missen? Natuurlijk de stands van de meer dan 60 exposanten. Je vindt er echt alles wat je wil weten over elk mogelijk aspect van het slagersambacht. Geïnteresseerd in innovatieve technieken voor het echte slagerswerk of het verpakken van vlees? Meer weten over scharrelvlees? Informatie over software om jouw klanten sneller en makkelijker te bedienen? Op zoek naar steun en advies in je ondernemerschap? Wil je je aansluiten bij een samenwerkingsverband? Of juist inspelen op trends als buiten koken, winter-barbecueën of zelf vlees marineren en ben je daarom op zoek naar smaakmakers om je assortiment aan te vullen? Wat je vraag ook is, het antwoord vind je bij één van de stands.

Wat je ook niet wilt overslaan is het programma in de Wasruimte. In dit deel van de Werkspoorkathedraal knapten ooit de fabrieksarbeiders zich op om naar huis te gaan. Tijdens de Slavakto kun je er veel leren over verschillende thema’s die momenteel spelen in de slagersbranche.

Luisteren en zelf aan de slag!

Mis ook de topsprekers op het podium in het Inspiratietheater niet. Zij vertellen vanuit hun eigen expertise over actuele trends in de slagerswereld. Zo verschijnt Meneer Wateetons er op het toneel. Hij is foodwriter, wetenschapper, auteur van gezaghebbende kookboeken en leider van humoristische kookworkshops waar je echt wat van op steekt. Maar ook Jord Althuizen deelt zijn verhaal met jou. Deze voormalige chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur én avonturier besloot in 2010 Nederland kennis te laten maken met barbecueën op echt vuur en is daarmee goed op weg.

Voel je na al die verhalen meer voor de echte actie? Dan moet je op het Buitenplein van de Werkspoorkathedraal zijn. Je kunt er zelf aan de slag in het Meat Lab en veel leren in de workshops van Josja Haagsma, eigenaar van Meat Josja. Branche erkende Meesterslager Peter Tresonie geeft op woensdag 5 oktober de workshop ‘Oud ambacht in een modern jasje: Spek garneren’. Op hetzelfde plein kun je trouwens ook de kunst afkijken van het ‘hapjesschalen maken’.

Meer info en tickets

Zin gekregen in een dagje Slavakto? Koop dan alvast je ticket via www.slavakto.nl. De prijs is 25 per stuk. Ben je uitgenodigd door een leverancier? Gebruik dan de aparte registratielink die je per mail hebt ontvangen. Niet vergeten, want zonder kaartje heb je helaas geen toegang tot het event. 

Altijd op de hoogte blijven?