Samen zorgen voor een feestelijk kerstdiner

8 december 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Staat het kerstdiner voor de deur, en ben jij aan de beurt om het te organiseren? Of wordt het misschien zelfs altijd bij jou georganiseerd, simpelweg omdat je de meeste ruimte hebt in huis? Dan weet je ook dat dit een behoorlijke opgave kan zijn. Niet alleen qua tijd en organisatie die erin gaat zitten, maar ook op het gebied van kosten. Zie je om die reden een beetje tegen de feestdagen op? Vraag dan aan iedereen om een steentje bij te dragen. Dat is helemaal niet raar, en past juist prima bij de kerstgedachte.

Iedereen draagt een steentje bij

Veel mensen vinden het wel heerlijk, zich met kerst lekker bij anderen uit laten nodigen. Hebben zij tenminste geen gedoe. Prima, als de ander er ook zo over denkt, maar duidelijk is wel dat niet iedereen perfect gelukkig is met het ‘hosten’ van een kerstdiner. Het geeft veel werk, zowel in de voorbereiding als op de avond zelf. Bovendien kunnen de kosten ook behoorlijk oplopen.

Zie jij een beetje tegen de feestdagen op om deze reden? Spreek dat dan uit richting je gezelschap. Grote kans dat zij zich daar helemaal niet bewust van zijn. Het is een leuk idee om het werk en de kosten die bij het organiseren van een kerstdiner komen kijken een beetje te verdelen. Zo voorkom je dat je compleet in de stress in de keuken staat, en nauwelijks kunt genieten van de feestelijke avond.

Kies voor iets waar je goed in bent

De taken verdelen met kerst is dus een goed idee, maar doe het wel op een slimme manier. Het werkt het best als iedereen iets kan doen waar hij of zij goed in is. Niet goed in koken, maar wel een echte wijnliefhebber? Dan ben je de perfecte persoon om de kerstwijn uit te zoeken. Een beetje overleg kan natuurlijk geen kwaad, je zult in grote lijnen moeten weten wat er op tafel komt te staan voor je een bijpassende wijn uit kunt kiezen, maar verder kun je lekker je gang gaan. Een goede Beaujolais wijn kopen, of iets anders bijzonders op het oog? Aan jou de eer om voor een feestelijke wijn te zorgen.

Op deze manier verdeel je ook de rest van de taken. Steeds in overleg, zodat er een kerstmenu ontstaat dat ook echt een geheel is. Je zal zien dat veel mensen het leuk vinden om op deze manier een steentje bij te dragen, en echt onderdeel te zijn van het diner. Op de avond zelf is er niemand die de hele avond in de keuken hoeft te staan, en is er veel meer gelegenheid om gezellig bij te praten en te genieten van alles dat wordt geserveerd, en natuurlijk van elkaars gezelschap.

Altijd op de hoogte blijven?