Recept van Epos: Japanse Spareribs

Japanse-Spareribs

Recept van Epos: Japanse Spareribs Ontdek de nieuwe Maaltijdsaus Yakitori in dit heerlijke recept! Aan de slag met Japanse Spareribs.

Sponsored content door Epos

Samenstelling

Bereiding

Trek de buikvliezen van de spareribs en vermeng alle ingrediënten, behalve de Maaltijdsaus Yakitori. Zorg dat alles goed is opgelost in het water. Voeg nu alles samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat alles is opgenomen. Laat de spareribs minimaal 1 dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar de spareribs vervolgens in een combisteamer. Eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Lak de spareribs aan beide zijden af met de Maaltijdsaus Yakitori.

Consument

Verwarm de spareribs gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade.

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.

Griekse lamsbout

Griekse lamsbout

Lamsvleesproducten nemen op de Nederlandse menukaart niet de grootste plek in. Nee, daarvoor moet je naar het buitenland. In alle landen rondom de middellandse zee is lamsvlees en vaak ook schapenvlees populair.

Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ Every Moment

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.