Recept van Epos: Japanse Spareribs

Japanse-Spareribs

Recept van Epos: Japanse Spareribs Ontdek de nieuwe Maaltijdsaus Yakitori in dit heerlijke recept! Aan de slag met Japanse Spareribs.

Sponsored content door Epos

Samenstelling

Bereiding

Trek de buikvliezen van de spareribs en vermeng alle ingrediënten, behalve de Maaltijdsaus Yakitori. Zorg dat alles goed is opgelost in het water. Voeg nu alles samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat alles is opgenomen. Laat de spareribs minimaal 1 dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar de spareribs vervolgens in een combisteamer. Eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Lak de spareribs aan beide zijden af met de Maaltijdsaus Yakitori.

Consument

Verwarm de spareribs gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade.

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.

Epos viert 70-jarig bestaan met Epos Vers! Festival

Epos viert 70-jarig bestaan met Epos Vers! Festival

Epos bestaat in 2022 70 jaar. De smaakmaker viert dit op 18 september met klanten en partners tijdens het Epos Vers! Festival. “Een inspiratie event voor versspecialisten waar proeven, ontmoeten en genieten centraal staan.”

Langzaam gegaard buikspek van de BBQ

Langzaam gegaard buikspek van de BBQ

Het barbecueseizoen is in volle gang. Dat betekent weer heerlijk sappig vlees tot in perfectie bereid. Er zijn veel soorten vlees die je op de barbecue kunt leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van langzaam gegaard buikspek? Buikspek is vlees van de buik van het varken. Het lijkt op de welbekende speklap, maar bevat meer vlees en is voller van smaak. Door...