Recept van Epos: Japanse Spareribs Ontdek de nieuwe Maaltijdsaus Yakitori in dit heerlijke recept! Aan de slag met Japanse Spareribs.
Sponsored content door Epos
Samenstelling
- 10 kilo Spareribs
- 800 gram Water
- 600 gram Tandoori Marinade (07239)
- 80 gram Tumbelinmix (04918)
- 70 gram Indian Ribroast (01231)
- 50 gram Kleurzout
- NIEUW: Maaltijdsaus Yakitori (80057)
Bereiding
Trek de buikvliezen van de spareribs en vermeng alle ingrediënten, behalve de Maaltijdsaus Yakitori. Zorg dat alles goed is opgelost in het water. Voeg nu alles samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat alles is opgenomen. Laat de spareribs minimaal 1 dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar de spareribs vervolgens in een combisteamer. Eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Lak de spareribs aan beide zijden af met de Maaltijdsaus Yakitori.
Consument
Verwarm de spareribs gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade.
Dit recept is afkomstig van Epos.