Poeliersbedrijf van der Laan: ‘De herkomst van onze producten doet er toe’

Poeliersbedrijf Van der Laan levert meer dan kip en eieren. Het familiebedrijf staat van oudsher ook goed bekend om z’n wild en gevogelte. “We hebben een prachtige Winter Wild voorraad, die we tijdens het jachtseizoen aanvullen met meer soorten verse producten.”
De kippenbranche is dynamischer dan ooit, vertelt eigenaar-directeur Bas van der Laan van het gelijknamige poeliersbedrijf in Middenmeer. Dit jaar kwam het bedrijf met Hollands Kroon Kip; het zesde concept, ontstaan door de steeds veranderende vraag. “Al deze concepten hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal honderd procent Nederlands. Consumenten worden gelukkig kritischer. Hollands Kroon Kip is de juiste aanvulling op ons assortiment van Hollands Hoen, Hollands Scharrelhoen, Boerderijkip, Mais Hoen en Biologisch Hoen. We hebben zo voor elke ondernemer het juiste concept: regulier of scharrel, met of zonder ster.”
Gevogelte
Van oudsher staat Van der Laan eveneens goed bekend om haar gevogelte en wild. Bas: “Bij gevogelte moet je denken aan eend, duif, gans, parelhoen, fazant, poussin en patrijs. Een groot deel daarvan komt uit alle windstreken van Frankrijk en we voeren het jaarrond dagelijks in vanuit Parijs: hele dieren panklaar per stuk verpakt, bouten of filets per stuk vacuüm verpakt. En vergeet niet de kwarteleieren, het ganzen- en eendenvet. Tijdens het jachtseizoen komen daar de verse, wilde producten bij. Vooral het Frans gevogelte is - ook buiten de feestdagen - populairder dan je denkt en is jaarrond goed te verkopen. Als versspecialist kun je je daarmee onderscheiden van de supermarkt.”
Wild
Bij wild gaat het om haas, hert, zwijn en ree. Ongekend populair zijn de verse hert technische delen, geschikt voor biefstuk. Bas: “De consument waardeert het als je zo’n hertenbiefstukje op maat voor hem afsnijdt!” Hazenbouten worden net als reebouten uit de rug gesneden en per stuk verpakt. Om zelf de lekkerste goulash te maken heeft Van der Laan haas-, hert- en wildzwijnblokjes per kilo vacuüm verpakt. Tip voor de feestdagen: 10 x 1 kilo is een voordeeldoos.
Bas lacht om z’n eigen enthousiasme. “Het is grappig. Soms ben ik zo druk met het runnen van ons bedrijf, dat ik bijna vergeet wat we allemaal hebben. Maar eigenlijk ken ik geen ander bedrijf dat zo actief is met de ontwikkeling van steeds duurzamer kipconcepten en tegelijk zo’n uitgebreid assortiment wild en gevogelte levert. We vinden alle aspecten even belangrijk. En we zijn vooral heel blij dat het aanslaat bij de consument en dat het goed gaat met de kleinere ondernemers. Als we mooie producten willen leveren, kunnen we niet zonder elkaar.”
Bestellen
Wilt u onderzoeken welk concept het beste bij uw onderneming past, of de wildlijst ontvangen? Wij helpen u graag.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Vlees in de media | Week 12-2023
Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Vlees in de media | Week 11-2023
De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen
Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.