Nieuwste portioneertechnologie voor kleine vlees batches

Multivac Adv 31-3-2022 VLE

BEDRIJFSINFORMATIE | De fijnste kwaliteit, hoge mate van flexibiliteit en maximale opbrengst, zelfs bij kleinere batches vlees. Dat kan met het nieuwe instapmodel van MULTIVAC: de universele portioneermachine TVI GMS 400. Deze machine wordt gelanceerd op Anuga FoodTec 2022 en is vooral gericht op middelgrote slagerijen, industriële vleesverwerkers met kleinere lijnen en groothandelsbedrijven die de foodservicesector voorzien van geportioneerde vleesproducten.

Consistente plakken

De flexibele 3D-persing van het product is het belangrijkste kenmerk van de multifunctionele portioneermachine GMS 400, in vergelijking met het vorige model GMS 520. Dit betekent dat het systeem nog beter geschikt is voor verschillende maten en vormen van het te portioneren vlees. Dankzij de perfecte vormgeving van het vlees is er een zeer gelijkmatige dwarsdoorsnede over de gehele lengte van het product. Dit betekent dat consistent gelijkmatige plakken in zowel grootte als dikte kunnen worden gesneden met een maximale productopbrengst over het gehele stuk vlees. Afhankelijk van de gewenste vorm en de vereiste kwaliteitsverwachtingen is het zelfs mogelijk de eerste en laatste snede vrijwel volledig te elimineren.

Wil je vast een voorproefje?
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.