MULTIVAC: Kwaliteitsproducten uit Oostenrijk

VAAW15_IMG_1023

Het vleesverwerkende bedrijf Fleischhauerei Rumpold ligt in de Oostenrijkse stad Neukirchen am Groβvenediger, diep in het hart van het Hohe Tauern National Park. Het hoge kwaliteitsvlees komt rechtstreeks van de lokale boeren uit de regio. En hoewel de traditionele bedrijven nog grote nadruk op handmatige processen leggen, kunnen ze niet zonder het gebruik van state-of-the-art machines om de kwaliteit en hygiëne te waarborgen.

Sponsored content door MULTIVAC

Fritz Rumpold (3e generatie) bestuurt al meer dan 35 jaar het in 1946 opgerichte bedrijf. Hij heeft vele prijzen op zijn naam staan. Vanaf het allereerste begin zorgde hij ervoor dat er alleen vee en vlees werd gekocht van de allerhoogste kwaliteit. En dat is tot vandaag de dag nog steeds het geval.

Ongeveer 90 procent van de producten worden verwerkt en verpakt binnen het bedrijf; voor besparing van middelen en omdat het goed is voor het milieu. Bovenal levert het lekkere, kwalitatief hoogwaardige producten op uit de streek; het resultaat van tientallen jaren ervaring en kennis van de traditionele Oostenrijkse meesterslagers.

VAAW15_IMG_1037-300x200 Consumentwaardering

‘Onze claim is dat we vlees en worst produceren die net zo geweldig zijn als de schoonheid van ons vaderland. Consumenten waarderen onze producten, dat blijkt uit de vele prijzen die we winnen. Wat voor ons telt, is dat we nog steeds zelf genieten van onze producten. We zouden nooit iets kunnen verkopen wat niet goed smaakt of er niet goed uitziet. Niets meer, niets minder’, zegt de bedrijfseigenaar.

Maar het bedrijf moet ook meegaan met de tijd. Voor Fritz Rumpold zijn moderne machines en apparatuur, evenals het voldoen aan de hoogste hygiënenormen, altijd vanzelfsprekend geweest: de basisvoorwaarden voor kwalitatief hoogwaardige productie. Maar consumenten eisen ook verandering. Steeds vaker vragen die om kleinere verpakkingen en willen ze een grotere verscheidenheid aan producten. Het bedrijf produceert voor de lokale markt en snackbars in Neukirchen. Dankzij de cateringverpakkingen kan de eigenaar, die zich op de flexibiliteit en duurzaamheid van het bedrijf richt, ook regionale cateringverkooppunten en hotels toevoegen aan zijn doelgroep.

Uitstekende vleeskwaliteit

Het vlees komt voornamelijk van de Pinzgau-runderen, een van de beste rassen in Oostenrijk. De dieren grazen op de alpenweiden en zijn gewend aan de natuurlijke graslanden van het berglandschap. Hun vet is gelijkmatig verdeeld in de gespierde structuur, waardoor het vlees bijzonder mals is. Kenmerkend is ook de mooie marmering ervan. Rumpold is erin geslaagd om de exclusieve verwerkingspartner te worden van het marketingmerk voor dit type rundvlees Genussregion Österreich. Als het gaat om varkensvlees zweert het bedrijf bij het Gustino-varken. Ook hier zorgen natuurvoeding, frisse lucht en grote bewegingsvrijheid ervoor dat de dieren gelukkig opgroeien en premium kwaliteitsvlees leveren.

Het assortiment van dit traditionele bedrijf is zeer divers: van filet en rollade tot schouder en biefstuk van rundvlees, maar ook de magere bovenbil, Eisbein en filet van het varkensvlees, alsook diverse soorten vlees van kalveren.

Klanten van Rumpold kunnen altijd rekenen op uitstekende kwaliteit. Het assortiment worst is ook zeer indrukwekkend: spek, gerookte ham en varkensworst zijn slechts enkele voorbeelden van de grote verscheidenheid.

VAAW15_IMG-1038-133x300

Breed scala formaten

De producten zijn verpakt op een R 126 dieptrekverpakkingsmachine. ‘Hoewel we nog steeds veel van de processen handmatig verrichten, zijn we aan onze limiet gekomen wat het verpakken van zoveel verschillende producten betreft’, zegt Friedrich Rumpold. ‘Dit betekent dat alleen een flexibele verpakkingsmachine met een hoog niveau van efficiëntie kan omgaan met verschillende producten, verpakkingen die steeds kleiner worden en snelle formaatwijziging.’

Persoonlijke aanbeveling leidde Rumpold naar MULTIVAC. De R 126 is inmiddels een jaar in gebruik, tot grote tevredenheid van alle medewerkers. ‘Wij hebben niets anders dan zeer positieve ervaringen met de machine en de investering heeft zeker zijn vruchten afgeworpen’, aldus de meesterslager. ‘Door de R 126 besparen wij enorm in tijd en materiaal’. Dat laatste is een factor die overeenkomt met de bedrijfsfilosofie van de milieubewuste ondernemer.

Hoge mate van flexibiliteit

De R 126 is een compacte dieptrekverpakkingsmachine van Multivac, die voorgeconfigureerd is om aan specifieke eisen te voldoen en die zowel harde als zachte folies kan verwerken. De machine is ontworpen voor standaard rechthoekige of ronde verpakkingen in kleine tot middelgrote batches, en wordt gekenmerkt door haar flexibele formaatindeling en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De machine biedt een maximale trekdiepte van 130 millimeter en een maximale afslaglengte van 500 millimeter, met folies tot 459 millimeter breed. Hoewel het werktuig op deze zeer compacte machine alleen handmatig gewijzigd kan worden of met het MULTIVAC snelwisselsysteem kunnen de medewerkers van Rumpold nu het formaat veel sneller aanpassen dan voorheen.

Om de verpakkingsprocedure zo efficiënt mogelijk te krijgen, was het noodzakelijk dat de formaten werden gematcht en gestandaardiseerd met de producten. Friedrich Rumpold: ‘Dit bleek eigenlijk de grootste uitdaging te zijn van het hele project’.

Dossiers
Lees ook
Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

MULTIVAC nu ook op Slavakto 2022

MULTIVAC nu ook op Slavakto 2022

BEDRIJFSINFORMATIE | Zoek je een flexibele oplossing voor het verpakken van vlees(producten) in kleine of middelgrote batches? De oplossingen van MULTIVAC voor zowel rauw als verwerkt vlees bieden een uitstekend investeringsrendement. Voor slechts € 30,- per dag kun je al instappen. Met onze dieptrekverpakkingsmachines, traysealers en vacumeermachines...

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Alleen al 40 procent van je tijd besparen in de ontwerpfase dankzij de interactie met één contactpersoon. Wie wil dat nou niet! MULTIVAC en Verbufa-Handtmann bieden nu geïntegreerde lijnoplossingen voor productie en verpakking van worst, gehakt, hamburgers en gedoseerde producten.