Met wereldse gerechten van Epos het marinadeseizoen tegemoet

22 februari 2022 Xandra Veltman

BEDRIJFSINFORMATIE | Het marinadeseizoen breekt weer aan. Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Maak ook kennis met een nieuwe rayonmanager. “We hebben er zin in!”

Rayonmanager Jos Niesten verheugt zich op het marinadeseizoen. “Na de feestdagen wil iedereen weer wat gezonder leven en eten. Oosterse gerechten lenen zich daar uitstekend voor. Nu we nog altijd weinig op reis kunnen, is het extra lekker om met wereldse smaken aan de gang te gaan. We hebben een scala aan recepten en speciaal voor deze gelegenheid ook nog een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld. Oftewel, we nodigen alle slagers uit om onze oosterse marinades ‘op de kaart’ te zetten.”

Zes oosterse marinades

Epos heeft zes oosterse oliemarinades, de meeste op basis van raapolie. Jos: “Ze bevatten natuurlijke ingrediënten, zijn overwegend glutenvrij en bevatten geen geharde- en transvetten. Perfect voor een gezonde leefstijl! Je hebt er weinig van nodig om een optimale smaak te krijgen en je vlees blijft prachtig van kleur.”

Dit zijn ze:

  • Epos Bistro kruidenolie Bombay stijl
  • Epos Bistro Fris en Fruitig oliemarinade
  • Epos marinade Indonesian Style
  • Epos Bistro kruidenolie Knoflook-Peper
  • Epos Bistro kruidenolie Black Pepper
  • Epos marinade Tandoori Ambacht

Proef de oosterse Inspiratiebox

Zoals gezegd presenteert Epos het nieuwe marinadeseizoen via de bekende Inspiratiebox, gevuld met drie flesjes heerlijke oosterse marinades plus een folder met recepten. Op de website vindt u nog veel meer recepturen. Zo kunt u uitproberen welk concept het beste bij uw winkel past. Voor (aan)vragen kunt u contact opnemen met uw rayonmanager of de sales support-afdeling van Epos.

1. Epos marinade Indonesian style
2. Epos Bistro kruidenolie Bombay stijl
3. Epos Bistro kruidenolie fris en fruitig

Eet smakelijk - selamat makan - apane bhojan ka aanand len

Van Hawaï naar Holland

“Vandaag is het gek, morgen is het mode”, hoor je wel eens zeggen. “Dat gaat zeker op voor poké bowls”, lacht Maurijn van der Werf, de nieuwe rayonmanager bij Epos. “In Hawaï is het een traditionele manier om maaltijdsalades te presenteren en steeds meer Hollandse slagers laten er hun creativiteit op los. Bieze heeft sinds een half jaar de Bieze Deli basissalades en saladesauzen. Als je een salade maakt met groenten en stukjes kip of vlees, blijft deze wat dikke saus mooi bovenop liggen en tegelijk het vocht uit de groenten opnemen. Ideaal voor thuiswerkers of in het weekend als lunch. Ik hoop veel slagers te inspireren om het uit te proberen. We hebben alvast een serie recepten ontwikkeld, waarop je zo verder kunt borduren.”

QR code Epos Scan de QR-code voor meer oosterse inspiratie van Epos. 

Maurijn van der Werf_Epos

Even voorstellen:
Maurijn van der Werf (25) – rayonmanager Noord-Nederland
“Vanaf mijn achttiende heb ik bij een zelfslachtende slager gewerkt en alle SVO-opleidingen gevolgd. Nu wil ik mijn blik verbreden en naast het ambacht meer aspecten van het vak ontwikkelen en beheersen. Daarom ben ik 1 november 2021 bij Epos begonnen. Inmiddels heb ik bijna 150 slagers bezocht. Ik ben onder de indruk: iedereen is anders qua werken en assortiment. Maar de liefde voor het vak heeft iedereen gemeen. Ik leer dagelijks bij over het slagersvak en andersom hoop ik de slagers goed te ondersteunen. Met kerst heb ik weer even gewerkt bij ‘mijn’ slagerij. Dan geniet ik zo van het ambacht. Ik gun alle slagers net zo veel werkplezier en succes.”

Reactie:
Jos Niesten, ervaren rot in ‘t vak:
“In 2019 kwam Tom Rikkerink bij Epos en nu Maurijn van der Werf. Zo’n frisse wind van jonge collega’s is inspirerend. Er komen immers ook meer jonge slagers die van hun slagerij meer eetwinkel maken. Dat begon ooit met maaltijden en soepen, gevolgd door salades en barbecues en met ‘smaken van verre’ zoals oosterse wokgerechten. Nu is de poké bowl als maaltijd heel trendy. Het trekt ook jongere klanten die anders denken over voeding. Daarom is het des te leuker dat er bij Epos ruimte is voor jong en oud om kennis, ervaring en innovaties te delen. Met elkaar en met alle slagers.”

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31 (0) 33 24 77190
Epos-specerijen.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?