Keurslager Groeneveld in Wassenaar kiest samen met Delmo voor K+G Wetter

26 april 2018 Delmo

Aan de voorkant kwaliteit, aan de achterkant in de worstmakerij kwaliteit. Het is de filosofie van Keurslager Groeneveld in Wassenaar. Ondernemer Henk van ’t Slot werkt om die reden op advies van de specialisten van Delmo Techniek met een cutter en wolf van K+G Wetter.

Sponsored content door Delmo

In de worstmakerij is Fred Niesthoven deze middag druk in de weer met de cutter van K+G Wetter. ‘Ik heb hier vanochtend nog leverworst en paté mee gemaakt en ben ‘m nu aan het schoonmaken.’ Het gaat hem ogenschijnlijk makkelijk af. ‘Zo klaar is Kees’, zegt Niesthoven, terwijl hij voor het laatst een doekje over de voorkant haalt.

‘Met K+G Wetter haal je niet alleen kwaliteit in huis, slagers hebben hiermee ook een hele praktische machine in de worstmakerij. Eentje die efficiënt is, makkelijk en goed schoon te houden is, en daarmee een goede hygiëne in de hand werkt’, zegt productspecialist Henk van Ommeren van Delmo Techniek. Marco Zieleman, verkoopadviseur bij Delmo Techniek, vertelt dat er vele gesprekken voorafgaan aan de uiteindelijke keuze van een slager voor een machine. ‘Het is niet even een offerte en ‘ja’ of ‘nee’. Bij Delmo gaan wij voor maatwerk, voor de beste machine passend bij de behoefte van de slager. Wij gaan gezamenlijk met de ondernemer en de worstmaker in gesprek en gaan diep op de wensen, behoeften en processen in.’ In het geval van Keurslager Groeneveld is die behoefte breed. ‘Veel van onze klanten zijn expats. Die vragen om vlees dat ze van thuis kennen: chuck (schouder), brisket (borst) en Noorse buik. Ongeveer 60 procent van wat wij verkopen maken we zelf, vandaar ook dat we investeren in ons machinepark in onze worstmakerij’, vertelt Van ‘t Slot.

[intermezzo:1]

Lokaal

Het vlees wordt lokaal betrokken, roodbontrundvlees van boerderij Westerhof uit Wassenaar. De slager kiest daar wekelijks een rund uit dat van kop tot staart wordt verwerkt tot vlees en vleeswaren voor de verkoop in de winkel. ‘Wij bereiden daarnaast ook veel specials, zoals een luxe salami. Of onze huisgemaakte paté die we bereiden met pistachenoten. Hoe dat werkt? Nou, simpel. Wij krijgen een vraag van een klant en gaan aan de slag. Ik zeg overal ja tegen. En mede dankzij de wolf en de nieuwe cutter van K+G Wetter kunnen we de meeste vragen met ‘ja’ beantwoorden.’ Zo werken worstmaker Niesthoven en zijn collega Frans Schrier aan een nieuwe special: Fleischkase. ‘We variëren graag en veel in onze zaak, ook om het assortiment dynamisch te houden. Maar daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat een product een continue kwaliteit heeft, en ook dat bereik je alleen door te werken met kwaliteitsmachines als die van K+G’, aldus de worstmaker.

portret4-300x224 Van Ommeren beaamt de woorden van de Wassenaarse slager. ‘Temperatuur en hygiëne zijn de kritieke punten voor een slager en zijn producten. Zo moet de temperatuur van het deeg precies goed zijn en het deeg moet zijn structuur behouden. Ook gaat het erom dat je een cultuur creëert waarin het deeg zich happy voelt: dat er geen verkeerde bacteriën bijkomen. De machines van K+G Wetter werken die optimale omstandigheden in de hand. De bouw en afwerking van deze machines zijn hier helemaal op gericht.’

‘K+G Wetter is ook continu bezig met het doorontwikkelen van zijn machines op basis van de nieuwste technieken en mogelijkheden. Wij zeggen altijd: als je voor kwaliteit kiest, dan kies je voor K+G Wetter.’ En die kwaliteit is voor velen toepasbaar, aangezien K+G Wetter een breed assortiment cutters, mengers en wolven heeft, voor industrieel gebruik en voor de ambachtelijke slager. ‘Die machines gaan jaren mee, ze worden ook bijna niet tweedehands aangeboden. Gewoonweg omdat ze een leven lang meegaan.’, verklaart Zieleman.

Duurzaam

Die lange levensduur, het duurzame karakter van de machines is van belang voor slager Van ‘t Slot. ‘Wij hebben hier recent flink verbouwd, de slagerij, inclusief worstmakerij, keuken en winkel omvat zo’n 250 vierkante meter. Hoge vitrines, vloer en wanden zijn strak betegeld en de verlichting is zacht en sfeervol. Maar ook in de worstmakerij is geïnvesteerd in de kwaliteit, ook voor de toekomst. Mijn zoon neemt de zaak over, de zaak gaat dus nog jaren door.’

De cutter en wolf van K+G Wetter spelen daarbij een belangrijke rol. De Keurslager wil namelijk nog meer een traiteurfunctie vervullen, met kant-en-klaarmaaltijden op niveau. ‘Wij ondersteunen Henk en zijn zoon daarin door ook wat dagen met hen mee te lopen, indien nodig, en de familie en de medewerkers te begeleiden bij het nog beter en efficiënter inzetten van de cutter en wolf. Dat zien wij ook als onze taak, het stopt niet bij de aflevering van de machines’, aldus Van Ommeren. Niesthoven vult hem aan. ‘Wij zijn al flink aan het experimenteren. Toch kiezen we soms nog voor de oude werkwijze, terwijl dat werk met de cutter en de wolf beter en efficiënter kan worden gedaan. Daarom is die ondersteuning van de specialisten van Delmo ook zo fijn.’ Van ‘t Slot is het met hem eens. ‘De winkel moet de culinaire hotspot worden van Wassenaar met naast vlees en vleeswaren van de beste kwaliteit, ook maaltijden en specialiteiten. Mede dankzij ons uitgebreide machinepark in de worstmakerij kunnen we daar nu vol voor gaan. Ik zie onze winkel namelijk als een theater waar wij kwaliteitsproducten presenteren. En niets anders dan dat.’

Altijd op de hoogte blijven?