Hoe organiseer je een stressvrije barbecue?

2 mei 2024 Partner content Min An via Pexels

BEDRIJFSINFORMATIE | Een barbecue organiseren is een leuke manier om vrienden en familie bij elkaar te brengen en te genieten van heerlijk eten in de buitenlucht. Maar het kan ook behoorlijk wat stress met zich meebrengen als je niet goed voorbereid bent. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die ervoor kunnen zorgen dat je volgende barbecue een groot succes wordt zonder al te veel gedoe. Hier zijn vier tips voor een stressvrije BBQ.

1. Maak een planning en zorg voor een goede voorbereiding
Een goede planning is essentieel voor een geslaagde barbecue. Begin met het opstellen van een lijstje met alle benodigdheden, zoals vlees, groenten, sauzen, drankjes en servies. Zorg ervoor dat je voldoende van alles in huis hebt en maak een boodschappenlijstje om niks te vergeten.

Daarnaast is het handig om alvast een aantal gerechten voor te bereiden, zoals marinades, salades en sauzen. Zo hoef je op de dag zelf niet alles last-minute te doen en kun je meer tijd doorbrengen met je gasten. Daarnaast is de kans groot dat de sauzen en marinades ook nog eens beter smaken! Maak het jezelf vooral makkelijk. BBQ vlees bestellen is een hele praktische optie. Zo kun je tijd besparen en weet je zeker dat je kwalitatief vlees in huis hebt. 

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën en dieetwensen van je gasten. Zorg ervoor dat er voldoende vegetarische en glutenvrije opties zijn, zodat iedereen kan genieten van het eten.

2. Zorg voor een goede indeling van de BBQ
Een goede indeling van de BBQ kan veel gedoe voorkomen. Zorg ervoor dat je de BBQ op tijd aansteekt, zodat deze goed op temperatuur is als je gasten arriveren. Verdeel de grill in verschillende zones, bijvoorbeeld een zone voor direct grillen en een zone voor indirect grillen. Zo kun je verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden en voorkom je dat alles op hetzelfde moment klaar moet zijn.

Daarnaast is het handig om een aparte ruimte te creëren voor het bereiden van bijgerechten, zoals salades en brood. Zo houd je de BBQ zelf overzichtelijk en kun je alles makkelijk serveren aan je gasten. Het is natuurlijk ook altijd handige om ervaren  BBQ-ers in het gezelschap te hebben. 

3. Zorg voor voldoende zitplaatsen en schaduw
Niets is zo vervelend als gasten die nergens kunnen zitten of staan tijdens een barbecue. Zorg er daarom voor dat je voldoende zitplaatsen hebt, zowel binnen als buiten. Denk aan stoelen, bankjes, kussens en eventueel een picknickkleed. Ook is het handig om wat schaduwplekken te creëren, bijvoorbeeld met een parasol, partytent of schaduwdoek.

4. Maak het gezellig met sfeervolle decoratie
Een barbecue wordt pas echt een feestje als je ook aandacht besteedt aan de sfeer en decoratie. Versier de tuin met lampionnen, slingers, kaarsen en bloemen om een gezellige en feestelijke sfeer te creëren. Ook kan muziek zorgen voor een extra gezellige ambiance.

Daarnaast is het leuk om wat spelletjes en activiteiten te organiseren voor jong en oud, zoals een potje jeu de boules, badminton of een watergevecht. Zo zorg je ervoor dat je gasten zich niet hoeven te vervelen en kunnen genieten van een gezellige dag.

Altijd op de hoogte blijven?