Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

Snijpunt_Adv VLE 3-2021

In het Zuid-Hollandse De Lier is het barbecueseizoen al begonnen. Snijpunt, de specialist in verse voorbewerkte groenten, verwerkt hier wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel van de groenten wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven, die tijdens de zomerperiode vooral veel paprika- en uienblokjes bestellen voor barbecuespiesen. 

De groeiende vraag vanuit de slagerijen en andere vleesverwerkende bedrijven is geheel in lijn met de ontwikkelingen die we zien in die sector”, zegt algemeen directeur Mark van der Salm. “De consument vraagt steeds vaker naar vers en gezond. Vleesverwerkende bedrijven spelen hierop in, waardoor de vraag naar vers gesneden groenten, om direct te kunnen combineren met vlees, stijgt.” Naast de paprika en uien in grote en kleine blokjes, levert Snijpunt onder andere ontkernde paprika’s, die gevuld kunnen worden met vlees, en een tomaten- en een uienbasis om door het vlees te mengen.

Korte lijnen met kwekers

Snijpunt is in 1998 opgericht vanuit een paprikabedrijf en is onderdeel van Harvest House, een telersvereniging van vruchtgroentekwekers. Hierdoor heeft het korte lijnen met telers, wat bijdraagt aan de versheid en kwaliteitsgarantie van de producten. Naast vleesverwerkers belevert Snijpunt Noord-Europese groentesnijbedrijven, foodservice-leveranciers, saladeproducenten en maaltijdfabrikanten.

Blokjes voor grillseizoen

Snijpunt heeft al tien jaar ervaring met het leveren van paprika- en uienblokjes, maatformaat 30x30mm, in Noordwest-Europa. Er zijn twee varianten: blokjes die geschikt zijn voor handmatig opsteken en blokjes voor machinaal opsteken. “Bij machinaal ligt onze focus op de uniformiteit van het product, zodat de groenten geschikt zijn voor opsteekmachines van vleesspiesen. Dit wordt klantspecifiek geproduceerd, op basis van de eisen van de opsteekmachine. Zo wordt rendementsverlies verminderd”, legt Van der Salm uit. “Ook produceren wij blokjes in maatformaat 10x10mm of 5x5mm die gebruikt worden als ingrediënt voor bijvoorbeeld vleeswaren.”

Inzet reststromen

Aangezien de meeste groenten ronde vormen hebben, is er bij het snijden van groenteblokjes altijd sprake van restproduct. “Hoe goed wij het product ook sourcen, je ontkomt bij deze productielijnen niet aan reststromen. Maar ze bieden wel weer nieuwe mogelijkheden”, vertelt Van der Salm enthousiast. “Van die reststromen maken we snippers, om bijvoorbeeld door vlees of door sauzen te mengen. Zo voorkomen we verspilling.”

Binnen Harvest House wordt al meerdere jaren van reststromen van tomaten onder andere een tomatenbasis geproduceerd. “Inmiddels zijn we ook gestart met testen om een paprikabasis te ontwikkelen die vanuit de reststromen zal worden verduurzaamd. Samen met onze uienbasis hebben we hiermee een mooie mix van ingrediënten voor hybride vlees. Een aantal van onze klanten maakt inmiddels succesvol gebruik van deze mogelijkheid.”

Ontkernde paprika

Speciaal voor vleesverwerkende bedrijven produceert Snijpunt ook ontkernde paprika’s. Hierbij wordt de paprika uitgehold zodat deze gevuld kan worden met rijst, groente en/of vlees. Dankzij een unieke manier van bewerken kan de afvulhoeveelheid van klanten op 10 gram nauwkeurig bepaald worden. “Wij kunnen de ontkernde paprika’s in verschillende gewichten leveren. Hiermee kan onze klant zijn gewenste totaalgewicht bepalen”. Zo willen wij het voor maaltijdfabrikanten en vleesverwerkers zo gemakkelijk mogelijk maken”, zegt Van der Salm.

Het doel van Snijpunt is om het proces van de klant efficiënter te maken, door producten zo passend mogelijk aan te bieden. “Zo dragen we bij aan een hoog rendement in het productieproces en we ontzorgen de klant”, aldus Van der Salm.

Snijpunt logo

Snijpunt B.V.
Poortcamp 29
2678 PT de Lier
+31(0) 17 46 37 900
www.snijpunt.com

Lees ook
Zoektocht naar de beste BBQ slager

Zoektocht naar de beste BBQ slager

Stichting Nationale BBQ weken gaat op zoek naar de beste BBQ slager. Hiermee wll de stichting slagers die het concept BBQ op een verrassende wijze invulling geven, ondersteunen. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2022.

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of portioneermachine nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.