Deze wijnen kan je goed combineren met vlees

11 augustus 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Wijn van Beauvin.nl is een geweldige aanvulling op vlees. Wijn en vlees gaan al eeuwen samen, maar de vraag blijft. Wat is de beste manier om ze te koppelen? De juiste soort wijn kan wonderen doen voor je volgende etentje door de beste kwaliteiten in je hoofdgerecht naar voren te brengen.

Rib eye en pinot noir

Als je naar de wijnafdeling gaat, zul je zeker wat pinot noirs vinden. Ze passen niet alleen goed bij rundvlees, maar zijn ook perfect voor wie van een lichtere rode wijn houdt. Pinot noir heeft een mooie kersenkleur en smaakt naar bessen, kersen en donkere pruimen. De smaak is licht en makkelijk drinkbaar. Dit is de reden waarom velen het als "de perfecte zomerwijn" beschouwen, omdat het goed past bij elke buitenactiviteit, vooral barbecues. De druif die in dit type wijn wordt gebruikt, groeit het best in koelere klimaten. Als je een nog uniekere combinatie wilt proberen, is het aan te raden om rib eye steak te combineren met pinot noir. Dit geeft je maaltijd een zoete maar peperige smaak die je beide smaakpapillen tevreden zal stellen na elke hap.

Hertenvlees en cabernet sauvignon

Hertenvlees wordt vaak beschouwd als rood vlees, maar het is eigenlijk een wild met donker vlees zoals eend of gans. De rijke, hartige smaak past goed bij cabernet sauvignon. Cabernets hebben gedurfde smaken die goed passen bij de gaminess van hertenvlees, terwijl de tannines in beide helpen om het vet te doorbreken. Als je dit gerecht thuis wilt serveren, probeer dan je hertenvlees te koken in rode wijnsaus in plaats van boter voor een nog rijkere smaak.

Eend en port

Eend en port is een klassieke combinatie, en niet zonder reden. De diepe, rijke smaken van zowel eendenborst als -bout worden perfect aangevuld door de zoetheid van port. Port wordt gemaakt van druiven die zijn gefermenteerd tot zeer hoge suiker niveaus voordat ze zijn verrijkt met cognac. Dit maakt het ideaal om te combineren met rijk vlees zoals eend. Port past het beste bij eendenborst. In dit geval kun je een oude tawny of ruby ​​port kiezen, omdat ze allemaal geweldig matchen. Aged tawny's worden minimaal zeven jaar in vaten gerijpt; ze zijn nootachtig en complex, maar toch zoet genoeg om het vlees niet te overheersen. Robijnen zijn jongere versies met een scherpere zuurgraad. Dit maakt ze ideaal om in de zomer te dineren als je iets lichters wilt dan een verouderde versie.

Fazant met pinot noir

Als je klaar bent om je kennis van wijn- en vleescombinaties op de proef te stellen, is fazant een geweldige plek om te beginnen. Fazanten zijn magere vogels die niet veel hulp van een saus nodig hebben. In plaats daarvan is het belangrijker dat ze worden gecombineerd met wijnen die hun natuurlijke smaken naar voren brengen zonder ze te overheersen.

Foto: Pexels

Altijd op de hoogte blijven?